Kamasz

Életveszélyes és értelmetlen kihívás szedi áldozatait a tinik körében

A nyolcadikos kislány majd' kicsattant az egészségtől, egészen addig, míg bele nem botlott az ártalmatlannak tűnő kihívásba.
2023. Május 26.
tinik telefont néznek

Ersa Haynes március 31-én egy barátaival tartott ottalvós bulin tette magát próbára, aminek visszafordíthatatlan következményei lettek. A szülei, Andrea és Paul Haynes minden szülőt arra figyelmeztet, hogy vegye komolyan a világhálón terjedő kihívásokat.

Mikor elbúcsúztak a lányuktól, aki a barátaihoz indult, álmukban sem gondolták, hogy legközelebb válságos állapotban látják, viszont. Ersa mindig beszámolt a szüleinek arról, hogy kikkel és hova megy, ezért jóval kevesebbet aggodalmaskodtak, mint egy átlagos kamasz szülei.

Hiába bizakodtak, Ersa feladta a küzdelmet

„A telefonhívás, ami megváltoztatta az életünket az éjszaka közepén érkezett: Ersát kórházba szállították, ahol újra kellett éleszteni” – osztották meg a szülők, akik akkor még abban reménykedtek, hogy a dolgok jóra fordulhatnak.

A vizsgálati eredmények azonban mindenkit letaglóztak: Ersa olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy erre gyakorlatilag semmi esély nem maradt.

„Egy olyan ágyra fektették, amelyen mi, a feleségemmel átölelhettük. Így az utolsó pillanatig a közelében lehettünk” – mesélte az édesapa, aki egy teljesen értelmetlen netes kihívás miatt veszítette el legféltettebb kincsét.

Mi az a chroming?

A „chroming”-nak nevezett veszélyes próbatétel lényege, hogy festékekből, lakkokból, dezodorokból vagy rovarirtó sprékből lélegeznek be veszélyes gázokat a résztvevők, aminek hatására bódult állapotba kerülnek.

A kislány összetört szülei és testvére azt szeretnék, hogy minél többen tudjanak a kihívás létezéséről és az azzal járó komoly veszélyekről. „Nem szeretnénk, hogy más is az életével fizessen egy ilyen veszélyes játék miatt, ami teljesen összetörte a családunkat” – mondták Ersa hozzátartozói, akik fájdalmában a lány barátai és sporttársai is osztoznak.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images