Nem minden élelmiszer szereti a hűtőben tárolást, elveszítheti vitamintartalmát, megváltozhat a hidegtől az állaga és az íze is. Az Rtl.hu nyomán mutatunk 10 olyan élelmiszert, amelyeket nem szabad a hűtőben tárolni.
10 fotó megtekintése
Galéria
Ezt a 10 ételt soha ne tedd a hűtőbe, ha jót akarsz enni
A hidegtől a paradicsom teljesen ízetlen lesz és az állaga is megváltozik, ráadásul a vitamintartalma is csökken. Hűtő helyett egy jól szellőző edényben vagy kosárban tároljuk.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A krumplinak száraz, hűvös helyre van szüksége, nem a hűtőre. Az íze édeskés lesz, az állaga gumiszerű.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
Ugyanaz történik az almával is, ami a paradicsommal, elromlik az íze a hűtőben.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A hagyma a száraz, hűvös helyet kedveli, és semmiképpen nem a hűtőt, különösen nem kedveli a zacskót, abban ugyanis bepenészedik.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A banán tévhitekkel ellentétben nem barnul meg kevésbé, ha hűtőbe rakjuk.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A méz hideg helyen kikristályosodik. Jól érzi magát szobahőmérsékleten.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A kenyérnek kifejezetten rosszat tesz a hűtő! Ha el akarjuk tenni, akkor dobjuk be a fagyasztóba, majd onnan kivéve a sütőbe.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
Sokan a csokit automatikusan a hűtőbe teszik, hogy ne olvadjon meg. Nem jó ötlet: megváltozik a textúrája, kiülhet a cukor a tetejére a hidegtől.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
Az olívaolaj a hidegben hajlamos besűrűsödni, Üvegben, sötét, száraz helyen szeret lenni.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
A paprikának sem tesz jót a hűtő, elveszítheti C-vitamin tartamát. Inkább száraz, hűvös helyen tároljuk.
(Kép: Getty Images)
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek
Fotó megosztása: