Kamasz

Kirúgtak egy tanárt, mert saját nekrológjukat íratta meg a gyerekekkel 

Kirúgtak egy floridai tanárt, miután arra kérte a diákokat, hogy írják meg saját gyászjelentéseiket. Jeffrey Keene (aki egyébként pszichológiát tanít) tiltakozik, azt mondja, nem tett semmi rosszat.
2023. Április 09.
diákok írnak
Fotó: Getty

Egy floridai tanárt pár órával azután elbocsátották, hogy megkérte a diákokat, írják meg saját nekrológjukat – ráadásul azelőtt, hogy úgynevezett „vészhelyzeti gyakorlatot” tartottak volna az intézményben (Dr. Pillips Gimnázium, Orlando) a gyakori iskolai lövöldözések miatt.  

Miután hétfőn tájékoztatták arról, hogy lesz a gyakorlat, Keene úgy érezte, a gyászjelentések segíteni fognak a diákoknak abban, hogy átgondolják életüket. „Nem az volt a célom, hogy megijesszem őket, vagy azt érezzék, hogy meg fognak halni, hanem csak az, hogy segítsek nekik megérteni, mi a fontos az életükben, és hogyan akarnak előrehaladni abban.” – mondta az NBC Newsnak.

A 63 éves Keene próbaidőn volt, mint mondta, tudja, hogy nincs joga megváltoztatni a fenntartó döntését, és reméli, hogy talál másik tanári állást. Emellett azonban megfogadta, hogy nem változtat a módszerein. – Nem hiszem, hogy bármit is rosszul csináltam volna – tette hozzá.  – Őszintén szólva nem hittem volna, hogy egy tizenhat-tizenhét éves tanuló megsértődik vagy felháborodik, ha olyasmiről kell beszélnie, ami a valóság.