Kamasz

Leszólta az anyát a tanárnő a gyerek uzsonnáját látva

Igazán sok szó éri a ház elejét az iskolai menzák miatt, a tanárnő szerint azonban az is megér egy misét, miket visznek a gyerekek otthonról.
2023. Szeptember 24.
iskolai uzsonna

Sonkás-sajtos szendvics, pár uborkaszelet és néhány szem mandula: ez volt az az otthonról vitt uzsonna, ami kiverte a biztosítékot egy amerikai tanárnőnél, aki még az anyukát is „elővette” a dobozba került ételek miatt.

A világhálón panaszkodott

A meglepett édesanya, Jenna a neten számolt be arról, hogy a pedagógus szerint ez túlzottan bőséges uzsonna, ami miatt egyenes út vezet az elhízáshoz.  

A tanárnő kifakadt, hogy a szülők és a média részéről mennyi kritika éri az iskolai menzát, és mennyien felháborodnak amiatt, hogy a tanintézményekben nem fordítanak kellő időt arra, hogy egészséges életmódra tanítsák a gyerekeket, arra azonban senki nem figyel, mi kerül a diákok uzsonnás dobozába.

Bár a szóban forgó anyuka úgy érzi, semmi rosszat nem csinált, a fia tanárnője szerint a mennyiség és az összetétel sem megfelelő egy ilyen uzsonnánál. 

A kommentelők szerint semmi gond nincs ezzel a menüvel, ráadásul a pedagógust is tiszteletlennek nevezték. Sokak szerint azért sem kellett volna beleszólnia a gyerek étkezésébe, mert nem táplálkozási szakember. 

Sokak szerint a Jenna által csomagolt ételek igenis „reformnak” számítanak, azokhoz képest, amit egy átlagos tanuló magával visz a suliba: még mindig rengetegen kapnak otthonról cukros italokat, édességet, chipset és előre csomagolt, bolti kekszeket és süteményeket.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via