Kamasz

Négy ikertestvérpár is játszik egy texasi középiskola amerikai futball csapatában

Ráadásul három testvérpár közülük egypetéjű ikrek.
2023. Október 03.
amerikai foci labda
(Kép forrása: Getty Images)

Igazán családias amerikai futball csapata van a texasi Azle High School középiskolának: a Devon Dorris edző vezette csapatban négy ikerpár is játszik, akik közül hárman egypetéjű ikrek. Dorris tizennégy szezon óta vezetőedző, és elmondta a Today.com-nak, hogy azóta még soha nem volt ennyi ikerpár a csapatában.

Az edző megosztotta azt is, hogy beletelt némi időbe, amíg megjegyezte, hogy a testvérpárok közül melyik ikernek mi a neve. „Az egyik ikerpárnál mindkettőjük neve A-val kezdődik. A következő ikerpárnál mindkettőjük neve B-vel kezdődik. Egy másik párosnál – mindkettőjük neve C-vel. Az utolsó ikerpárnál pedig mindkettőjük neve D-vel kezdődik. Ez már önmagában eléggé egyedi” – mondta el a portálnak Dorris.

Ami pedig még különlegesebb, hogy ráadásul az egyik egypetéjű ikerpár, Dillon és Dalton Dorris a vezetőedző unokaöccsei.

A sportoló testvérek elmondták, hogy az ikertestvérség különleges kötelék a versenyszellem forrásaként is, a pályán és azon kívül is. „Mindig igazán versengők lesztek egymással – mindenben versenyeztek. Nem úgy, hogy jobb akarsz lenni nála, csak természetes versenyszellemed van az ikertestvéreddel szemben” – magyarázta a portálnak Cash Moore, a csapat egyik játékosa. Edzőjük szerint pedig ez a versengés is segíti a futballcsapatuk sikerét.

Egy másik játékos, Austin May pedig azt osztotta meg, hogy így mindig van valaki, aki ott van a számukra: „Amikor velük vagy, a komfortzónádban vagy, és mindig van kihez fordulnod, ha szükséged van valakire”.

A Today.com fotókat is osztott meg a csapat ikreiről.

Nemrégiben egy hasonlóan érdekes egybeesésről is írtunk: egy pennsylvaniai iskolai körzetben egyszerre kezdte meg az első osztályt tizenhét kis ikertestvérpár.