Kisgyerek

Tizenhét ikerpár kezdi meg egyszerre az iskolát egy amerikai iskolai körzetben

Egy pennsylvaniai iskolai körzetben tizenhét kisiskolás kezdi meg egyszerre az iskolás éveit.
2023. Szeptember 10.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

A pennsylvaniai Colonial School District-ben tizenhét kisiskolás ikerpár kezdi meg az általános iskolát (a náluk “kindergarten-nek” nevezett, nagyjából nulladik vagy előkészítő évfolyamon — a szerk.) — számolt be róla az NBC-10 csatorna alapján a People.

A Ridge Park Általános Iskolába hét pár iker, a Whitemarsh Általános Iskolába hat pár iker, míg a Plymouth Általános Iskolába négy pár iker iratkozott be ettől a tanévtől. Az NBC-10 csatornának néhány ikertestvér nyilatkozott is a közelgő iskolakezdésről. Chloe és Audrey Ugas például azt mondták, hogy “Mindig ott lesznek egymásnak”, Charlotte Dorman pedig hozzátette, hogy bármikor megölelheti majd fiútestvérét, amikor csak szeretné.

A lap emlékeztet arra a különleges egybeesésre is, hogy néhány hete éppen hasonlóról számoltak be egy skóciai városból is. Ott a Greenock iskolai körzet két iskolájában kezdi meg a tanulmányát pontosan tizenhét ikerpár. Róluk a New York Post megosztott egy képet is, miután a kisiskolások iskolai egyenruhájukban összegyűltek egy fotó kedvéért.

Ugyan tizenhét ikerpár sem kevés, a régióban mégis volt egy olyan év, amikor ennél is több ikertestvér lett egyszerre elsős:2015-ben 19 ikerpár kezdte meg egyszerre a tanulmányait.