Kamasz

Öt top külföldi egyetemtől kapott ajánlatot a magyar fiú

A fiatal srác tanári és szülői támogatással készült a felvételikre.
2023. Április 11.
yale university
Fotó: Yale University, Getty Images

Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) végzős tanulója öt Borostyán-ligás és számos további amerikai és angol egyetemtől kapott felvételi ajánlatot, ami nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is ritka.

„Bele sem mertem gondolni, hogy több egyetemre is felvehetnek, ezért azt mondtam, hogy nekem nem lesz rangsorom. Ahova felvesznek, oda nagyon szívesen megyek majd” – meséli szerényen Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) végzős diákja, akiért nem túlzás azt mondani, hogy versengenek Amerika Borostyán-ligás (Ivy League) topegyetemei – írja az eduline.hu.

„Az Ivy League egyetemei mindig ugyanazon a napon jelentik be a felvételi eredményeket, mert ez köztük egy megegyezés. Ez hajnal 1-kor volt múlt csütörtökön. Az egész családom ott ült, együtt nyitottuk ki a leveleket” – emlékszik vissza a pár nappal ezelőtti eseményekre a végzős gimnazista.

Szepesi Mór

Szepesi Mór – Fotó: magánarchívum

A Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is várja a diákjának. Ezek mindegyike rendszeresen feltűnik a világ legjobb egyetemeit listázó rangsorok élmezőnyében, az pedig, hogy egy diák egyszerre több úgynevezett Borostyán-ligás egyetemre is felvételt nyert, nemcsak Magyarországon, de világszinten is rendkívül ritka.

Mór, aki tavaly nyáron egyedül, külső segítség nélkül látott neki az egyetemi jelentkezésnek és a kötelező esszék megírásának, de már előtte is rengeteg időt és energiát fektetett egyfajta portfólió felépítésébe. Emellett köszönetet mondott iskoláinak.  Most már csak az egyetemek közül kell választania, erre még három hete van…