Kamasz

Letétbe helyezte a felmondását egy szentgotthárdi iskola tiltakozó tanárainak nagy része

Az általános iskola 35 pedagógusa közül 29-en kezdtek hétfő reggel polgári engedetlenségi akcióba.
2023. Január 12.
tanár keze táblára ír
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Felmondhat a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola 29 tiltakozó pedagógusának nagy része, amennyiben nem történik változás az oktatás területén március 31-ig – írja az RTL Híradója alapján az eduline.hu.

Az intézmény 35 pedagógusa közül 29-en polgári engedetlenségi akcióba kezdtek hétfő reggel. Az iskola igazgatója rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, mert szerinte ennyi kollégát “nem lehet pótolni”, az oktatás pedig január 12-től folytatódhat.

A szentgotthárdi általános iskola pedagógusai korábban nem vettek részt a tiltakozó akciókban, de a Belügyminisztérium januárban kiszivárgott új teljesítményértékelési rendszerének tervezete őket is tiltakozásra sarkallta, és a pedagógusok nagy része a felmondását is letétbe helyezte.

Soós Zoltán történelemtanár elmondta: “Az évek óta gyűlő problémák most év elején kiverték a biztosítékot. A 2020-as Nemzeti Alaptanterv számos ponton teljesíthetetlen a gyerekek számára. Rossz tankönyvekből tanítunk, a pedagógusok bérrendezése évről évre csak álom maradt”.

Forrás: eduline.hu/RTL Híradó