Kisgyerek

5+1 tipp, mit kezdhetsz a régi játékokkal!

Ha úgy érzed, hogy elborítják a lakást a játékok, itt az idő, hogy megszabadulj néhánytól! Elmondjuk, milyen lehetőségeid vannak!
2013. Február 14.

1. Dobozold be!

A jó minőségű játékok generációkat ki tudnak szolgálni. A Lego, a favonat, az építőkocka, a mesekönyv nem romlik meg. Különösen akkor érdemes dobozolni, ha tervben van még egy-két kistestvér, akik örülnek majd a régi-új játékoknak. Áldani fogod az eszed, ha újra előveszed és rádöbbensz, mennyi pénzt spóroltál meg így! Ha elég nagy a lakás (vagy a padlás, a garázs) akkor érdemes akár évtizedekig is tárolni ezeket a játékokat, gondolva a jövendő unokákra!

2. Add el!

Ha nincs helyed vagy kedved a hosszas tárolásra, vagy úgy gondolod, a csí jobban áradna a lakásban, ha kevesebb kacat lenne, tedd fel a jobb darabokat az internetre! Az eredeti ár felét-negyedét simán elkérheted érte, és te is jól jársz és a vevő is. Csak egy jó fotó kell hozzá, egy rövid leírás, és máris visszakerült pár forint a családi kasszába!

3. Add ajándékba!

Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs. Emlékszem, még kétéves volt a lányom, amikor kaptunk egy nagy doboz régi Mekis játékot egy ismerőstől. Csupa értéktelen kacat volt benne – de az én lányomat hetekig elfoglalta a kincsesdoboz felfedezése. Azokat a játékokat, amik nem képviselnek igazi értéket, vidd el ajándékba egy másik családnak, és meglátod, hatalmas sikered lesz vele!

4. Jótékonykodj!

A helyi könyvtár, bölcsőde, kórház, orvosi rendelő mind-mind örömmel fogadja el a nem használt játékokat, megunt plüssöket, színes és fehér papírokat, ceruzákat. Ezek a helyek nagyon szűkös költségvetéssel dolgoznak, és örömmel fogadnak mindent, amivel örömet szerezhetnek a gyerekeknek. És mennyivel menőbb egy Kinderfigurával távozni a rendelőből, mint egy matricával vagy egy nyalókával!

5. Öltöztesd új ruhába!

Előfordulhat, hogy a gyerek nem akar megválni a cuccaitól, de mivel már nem játszik velük, megengedi, hogy csinálj belőlük valami újat. Ha nincs ötleted, üsd be a www.pinterest.com-ba a „reuse old toys” azaz régi játékok újrafelhazsnálása szavakat és el fogsz ámulni, mennyi lehetőség vár rád! Csinálhatsz régi kisautókból képkeretet, műanyag állatokból akasztót, láb nélküli katonákból lámpát, dínókból vázát. Mennyi csodás alapanyag, ami ott kallódik a dobozokban!

+1

Ha tényleg kukába kell tenni?Ami törött, éles szegélye van, fájdalmasan csúnya azt könnyű szívvel dobjuk a kukába, pedig nem kellene. A játékok többsége ugyanis műanyagból van és az nem bomlik le a többi hulladék között. Ha jót akarsz a természetnek, vidd el a speciális gyűjtőkonténerekbe, ahol fel tudják dolgozni!

Kapcsolódó cikkeink:

  • Játékok tárolása
  • Eladnád a megunt játékokat? – Így írd meg a hirdetés szövegét!
  • Fakockák újragondolva