Kisgyerek

6 dolog, ami miatt csodálatosak a kétévesek gyerekek

Persze, olykor próbára teszik a türelmed (például, mikor a szupermarketben jön rájuk a hiszti, vagy amikor a szoba közepére pisilnek), de valójában csak figyelemre és szeretetre vágynak.
2018. Január 12.
6 dolog, ami miatt csodálatosak a kétévesek gyerekek

Egy kétéves annyiféle új érzelemmel találkozik, hogy a látszat ellenére neki sem mindig könnyű. Növekszik, fejlődik, tanul, és közben hibázik is. Anyaként biztos te is ideges és frusztrált leszel néha, hiszen emberből vagy, de arra biztatunk, hogy ilyenkor emlékeztesd magad: a kétévesed nem szándékosan nyomogatja a gombjaidat. Egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy ki ő. A kétéves kort is van miért szeretni. Itt is van mindjárt 6 ok rá!

1. A kétéves gyerek a legramatyabb állapotodban is szeret téged

Annak ellenére, hogy a reggeli leheleted valószínűleg nem a legrózsásabb, ő akkor is ugyanolyan lelkesedéssel ad puszit. Ha már két napja nem zuhanyoztál, ő akkor is azt mondja, hogy szép vagy. Mikor munka után hazaérve elsírod magad, ő akkor is odajön és megölel, ítélkezés nélkül. Egy kétéves szeretete önzetlen, megbocsátó, szenvedélyes és gyengéd egyszerre – mellyel az egód és a szíved is azonnal “megolvasztja”.

2. Emlékeztet rá, hogy megéld a pillanatot

Csak gondolj azokra a percekre, amikor lovacskaként nyargalsz körbe a nappaliban, miközben ő a hátadon ül és kacag. Színtiszta boldogság. Ilyenkor biztos, hogy nem a tennivalókon jár az agyad, nem aggódsz semmin, csak te vagy, ő és a pillanat.

3. Felnyitja a szemed, hogy megbecsüld az apró dolgokat

A kicsiknek még minden új, folyamatosan felfedeznek – és olyasmikre hívják fel a figyelmed, amiket valószínűleg magadtól nem vennél észre. “Igen, kincsem, az a madárka tényleg gyönyörű! “Igazad van, az ott egy vonat a távolban. Szerinted hova megy?” Ők még ugyanúgy tudnak örülni egy új mesekönyvnek, mint annak, hogy segíthetnek neked porszívózni. A kétévesed arra kényszerít, hogy állj meg egy percre, nézz körül, és vedd észre a világot magad körül.

4. Erősíti a képzelőerőd

Mielőtt gyereked született volna, hányszor tornáztattad meg úgy igazán a képzelőerődet? Valószínűleg közel sem olyan gyakran, mint most! Mikor te vagy a mesebeli hercegnő, akinek meg kell fejnie a teheneket a farmon, vagy a kalóz, akinek meg kell küzdenie a cápákkal a háborgó tengeren, mind arra emlékeztetnek, hogy a játszani remek móka. Ez pedig sok más területen is inspirálhat.

5. Őszinte

Egy kétéves – az érzelmeidre ügyelő felnőttekkel szemben – nem fog köntörfalazni, simán megmondja, ha valami van a szád szélén vagy fura szagod van. Köszönd meg neki!

6. Örökre a te kisbabád marad

Nem számít, hogy milyen nagyfiú/nagylány, lesznek pillanatok, amikor még mindig pici babának fogod látni (különösen, mikor alszik!) – és valószínű, hogy ez soha nem fog megváltozni. Ő mindig a te kisbabád marad, akinek szüksége van rád. Például, amikor felhorzsolja a térdét, és sírva szalad hozzád, amikor végtelenül álmos, és odabújik hozzád a kanapén, vagy amikor látod, ahogy felcsillan a szeme, mikor hazaérsz. Ilyenkor döbbensz rá igazán, hogy milyen szerencsés is vagy valójában. Olyan gyorsan felnőnek, de óriási szükségük van rád. Most. És neked is szükséged van ezekre a varázslatos pillanatokra.(Cikk forrása mother.ly)Kapcsolódó cikkeink kétévesek témában: