Kisgyerek

9 dolog, amivel meg kell békélned, ha totyogót nevelsz

Egy kisgyereket nem érdekel, hogy rendet szeretnél a lakásban, tisztaságot a konyhában. Őt egy dolog érdekel: a vágyai. Minél hamarabb belátod, annál könnyebb dolgod lesz.
2019. Március 25.
9 dolog, amivel meg kell békélned, ha totyogót nevelsz

Ha kisgyereked van, el kell fogadnod, hogy bizonyos értelemben ő irányít: nem akkor fog elaludni, amikor te szeretnéd, nem lesz mindig rend és tisztaság, ahogy neked jó lenne, és így tovább. Sokkal boldogabb leszek, ha ezeket hamar belátod és nem próbálsz küzdeni ellene.

Étel a padlón

Szőnyeg, milyen szőnyeg? Attól a pillanattól kezdve, hogy a baba elkezd az anyatejen kívül mást enni, számíthatsz rá, hogy a padlón sokszor lesz étel. Igen, vannak olyan babák, akik dobálják az ételt, amikor ismerkednek a szilárd táplálékokkal. Arra érdemes figyelni, hogy csak egy olyan helyiség legyen a lakásban, ahol étkeztek, de azért így is számíthatsz arra, hogy foltok lesznek a hálószoba szőnyegen is.

Állandó taknyosság

Törölgetheted folyamatosan az orrát, de fogadd el, hogy a kisgyerekek sokszor náthásak, folyik az orruk és bizony, nem mindig vagy olyan gyors, hogy ez ne legyen látványos, mások számára is?

Hajnali ébredés

Hajnalok hajnalán arra ébredni, hogy valaki a fejeden ugrál, hát nem a legjobb érzés. Márpedig számíthatsz arra, hogy ez be fog következni. Nem tudod meggyőzni arról a kisgyereked, hogy menjen vissza aludni, egyszerűen szeretnek korán kelni. Sokkal egyszerűbb, ha nem bosszankodsz emiatt, inkább beletörődsz.

Állandóan késében lenni

Időben eljutni valahova? Képtelenség! Ellentétben egy nagyobb gyerekekkel, a totyogók szeretnek egyedül járni, akkor is, ha ez 15 évig tart, mert minden egyes kőnél meg kell állni és minden rovart észre kell venni.

Mindig ugyanazt a mesét olvasni

Újra és újra és újra? A kisgyermek szereti az ismétlést: szeret ugyanazokkal a játékokkal játszani, ugyanazokat a történeteket hallani. Semmi sem teszi boldogabbá őket, mint hogy pontosan tudják, mi fog következni. A kisgyermekkor elején kiválaszt egy könyvet, amit naponta háromszor kell majd elolvasni. És számíthatsz arra, hogy ez nem a legjobb könyv lesz, sőt szinte biztos, hogy a legrosszabb könyv lesz, amit a lakásban talál. Unalmas illusztrációkkal.

Hiszti

Megpróbálhatod elkerülni a dühkitöréseket, a hisztit, de nem fog menni. Fogadd el, hogy ez a velejárója a kisgyerekes létnek és legyél te az a szülő, aki belátja, hogy ez valóban elkerülhetetlen.

Kövekkel megtöltött zsebek

A kisgyermekek szeretnek gyűjteni dolgokat. Felszednek mindenfélét, megvizsgálják, és átadják neked, hogy őrizd meg és tárold. Botok, kövek és kavicsok fogják megtölteni a zsebeidet és nehogy azt hidd, hogy csak úgy kiürítheted, amikor a gyereked épp nem néz oda! Nem lehet. Tudni fogja. Inkább ne kockáztass.

Kosz, kosz, kosz

A kosz a másik olyan dolog, amit a kisgyerekek szeretnek. És bárhol meg is találják! Olyan helyeken is felfedezik, amiknek a létezéséről sem tudtál. Ha csak három másodpercig hagyod egyedül, biztosan úgy találsz rá, hogy a fejétől a lábujjáig koszos.

Szeretik, ha idiótának tűnsz

Szeretnek minden olyan tevékenységet, amiben a felnőtt idiótának néz ki: szeretik, ha hangosan énekelsz a buszon, ha egy étteremben olyan hangokat adsz ki, mint valamilyen állat, ha idiótán táncolsz a parkban. És azt szeretik ha állandóan, újra és újra idiótának tűnsz, egész álló nap.Ezekkel a helyzettel meg kell békélned, ha totyogót nevelsz. Minél hamarabb belátod, annál hamarabb megbékélsz a helyzettel.(Cikk forrása: bellybelly.com)Kapcsolódó cikkeink: