Noha mindenki tudja, hogy mindennap kéne zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk az egészséges táplálkozás részeként, a legtöbben nem fogyasztják el az ajánlott napi mennyiséget. Sokan pedig szinte csak fagyasztott élelmiszerek vagy konzerv formájában találkoznak zöldségekkel. A Science Alert annak járt utána, hogy van-e olyan tápláló egy fagyasztott zöldség, gyümölcs, mint a friss.
A fagyasztott zöldségekben azonban bizonyos tápanyagok, például C- és E-vitamin szintje magasabb lehet, mivel a betakarítás időpontjához nagyon közel kerülnek lefagyasztásra. A szállítás és tárolás eltérései ezt kis mértékben befolyásolhatják. Az ásványi anyagok, például a kalcium, a vas és a magnézium hasonló szinten maradnak a fagyasztott termékekben, mint a friss zöldségekben.
Az kétségtelen negatívum, hogy a fagyasztott zöldségeket nem tudjuk felhasználni salátákhoz, sülve vagy párolva azonban simán fogyaszthatók.