Kisgyerek

A matricás trükkel minden gyerek megeszi a zöldséget

Vagy ha nem is az összes, de egy próbát megér.
2024. Január 13.
matricás zöldség
Kép: emilyxlevi / Instagram

Minden szülő szeretné, ha a gyerek sok gyümölcsöt, zöldséget enne, de bizony sok gyerek hallani sem akar erről. Létezik azonban egy matricás trükk, ami kedvet csinál a gyerekekhez a paprikához vagy a répához. Hogy mennyire égető a probléma azt jól mutatja, hogy Levi Jensen videóját már több mint 9 millióan nézték meg. Az amerikai édesapa ebben mutatja be a matricás trükköt, ami pofon egyszerű és úgy tűnik, működik.

Az apa a gyerekének kedves mesehősös matricákat ragaszt fel a zöldségekre és ebből választhatja ki kétéves lánya, hogy melyiket nassolja: Elsát vagy Annát? Esetleg Micimackót?

„Az élelmiszer-forgalmazók ezt már évek óta ezt a módszert használják arra, hogy a gyerekeket feldolgozott élelmiszerekhez csábítsák” – írta az apa a videóhoz. „Akkor miért ne használhatnánk ezt arra, hogy az egészséges élelmiszereket vonzóbbá tegyük a gyerekeink számára?” Amióta Elza matricák vannak az uborkán vagy a joghurton, sokkal vonzóbb lánya számára, és egyáltalán nem utasítja el, sőt, megszerette azokat. A videóhoz rengeteg komment érkezett, minden szülő hasonló tapasztalatot szerzett: a matricás trükk működik.

2020-ban egy anya, Jane Stine szintén ezzel a módszerrel változtatta meg gyereke táplálkozási szokásait. Akkor ezt írta: „Ma Micimackó márkájú spagettitök lesz. Tökéletesen passzol a Toy Story brokkolihoz.”

(Today)