Kisgyerek

Aranyos videón mutatja meg kisgyerekének egy apa, hogyan kell ugrani

Szívmelengető videót osztottak meg a szülők a kisfiukról a szülők, aki éppen az ugrálással ismerkedik.
2024. Április 18.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Aranyos családi videót osztott meg egy édesanya és édesapa kisfiukról, akinek megmutatják, hogyan kell ugrani.

A TikTok-on Boyd and Giselle néven szereplő pár felvételén kisfiuk, Luca édesapjával látható. Miután a kisgyerek már elsajátította, hogyan kell sétálni és forogni, szülei úgy döntöttek, hogy megmutatják neki az ugrás mikéntjét is.

Luca jól láthatóan mutatja, hogy érti a felugrást, többször is vesz egy nagyobb lendületet, de még elrugaszkodni nem tud a talajtól. Mindenesetre a lelkesedése nem hagy alább, nagyon aranyosan mosolyog és nevet, és többször is próbálkozik, annak ellenére is, hogy néhányszor a fenekére zuhan.

A kisfiú a videóban megmutatja, milyen ügyesen tud már topogni a lábaival, utánozva édesapját, majd a felvétel végén azt is, hogy igazi mestere a forgásnak is.

@boydandgiselle

Stopp he really thinks he’s jumping 😭

♬ Nice and Easy - Louis Adrien

Több hozzászóló is írta, hogy mennyire aranyos kisfiú, és milyen helyesen imitálja édesapját, és azt is többen megírták, hogy ne aggódjanak a kicsi szülei, hiszen az életkorának megfelelő mozgásokat ismeri, és majd később elsajátítja az ugrást is, aminek majd valamivel odébb van még az ideje.

Mikor is tanulnak meg ugrani a kisgyerekek?

Amikor a járás már jól megy, nagyjából 1824 hónapos koruk között a kisgyerekek elkezdhetik növelni a tempót, és a sétától a futásig gyorsulhatnak, amibe három éves korukig jól bele fognak jönni – ahogy azt a What to Expect is írja.

A portál szerint nagyjából kétéves kor körül próbálnak meg a gyerekek helyben ugrálni, általában egy lábbal ugorva, majd lassan mindkét lábukat felemelik a talajról. Valahol kétéves-hároméves koruk körül kezdenek ugrani, majd előre ugrani és leugrani is egy kicsit magasabb pontokról.

(via people.com)