Kisgyerek

Buborékfújós játékötlet: próbáljátok ki a “pattogó buborékokat”

Nagyon népszerű lett TikTok-on egy édesanya “pattogó buborékos” játéktippje.
2023. Szeptember 04.
buborékok
(Kép forrása: Getty Images)

Szappanbuborékokkal játszani remek szórakozás, ráadásul — ahogy arról korábban itt írtunk —még a kisgyerekek fejlődésére is pozitív hatással van.

Ha szeretnétek feldobni a buborékfújós játékot egy újabb trükkel, érdemes kipróbálni a következő ötletet, amit egy Melissa Jean nevű édesanya osztott meg videójában TikTok-csatornáján. 

A “pattogó buborékos” játékhoz ő először egy extra hozzávalóval készít buborékfújó-folyadékot: cukorral. A videóban bemutatott recept szerint a folyadékot négy evőkanál víz, egy evőkanál mosogatószer és két evőkanál cukor keverékéből készíti el. Amire ezen kívül szükségetek lesz, az a buborékfújó pálcika — ezt akár házilag is elkészíthetitek egy korábban megosztott ötletünk alapján.

@melissajean1223 We laughed so much today doing this! And it was so easy to make using ingredients you probably already have around the house! 🫧 #freekidsactivities ♬ original sound - Melissa Jean

 

Melissa Jean eredetileg azt javasolja, hogy pamutkesztyűben próbálkozzunk a buborékok “pattogtatásával”, de nekik ez nem volt otthon, ezért ők egyszerűen a hosszú ujjú felsőik ujját a kézfejükre húzva játszottak. A kommentek alapján zoknit a kézfejre húzva is működik — ez utóbbit letesztelve mi is tudjuk ajánlani. A hozzászólások között is hangsúlyozzák azt, hogy a kézfej, illetve a kar bőrén próbálva a buborékok kipukkadnak, nem pattognak — ráadásul a cukornak köszönhetően ragacsosan.

Ha a kisgyermeked is szereti a buborékos játékot, mutasd meg neki a “pattogó buborék” trükköt is!

(via dailymail.co.uk)