Kisgyerek

Gyerekmentes városrész kialakítását szorgalmazza egy TikToker

Az ausztrál influenszer azt az ötletet vetette fel, hogy létre kellene hozni egy csak felnőttek által látogatható városnegyedet.
2023. Február 05.
nő pihen a medencénél
(Kép forrása: Getty Images)

Megosztó felhívást tett közzé egy ausztrál nő, egy „csak felnőtteknek szóló” városnegyed kialakítására, ahova gyerekeknek tilos lenne a belépés, számolt be róla a Daily Mail.

A 27 éves melbourne-i TikToker – aki Baby Soja néven oszt meg videókat a közösségi oldalon – videójában arról beszélt, hogy elege van a gyerekekből, akik megzavarják a nyugalmát az uszodákban és más nyilvános helyeken.

Néhányan azt javasolták az influenszernek, hogy „költözzön nyugdíjasfaluba”, ha pihenni akar, míg mások támogatóak voltak az ötletével.

„Szeretném tudni, hogy mikor tervezi valaki egy olyan városnegyed megnyitását, ahol minden csak a felnőtteknek szól” – vetette fel a videóban.

Hozzátette, hogy elege van abból, hogy elmegy helyekre, és mindenhol sikoltozó gyerekek vannak. A gyerekmentes városrész gondolata akkor vetődött fel benne, amikor egyszer elment úszni, a gyerekek pedig ki-be ugráltak a medencébe, akadályozva az embereket az edzésükben.

@soybabie__ I know im evil but theyre SO loud please i want peace and quiet are there adults only pools in melbourne?? #fyp #kidfree #childfree ♬ original sound - Baby Soja

Az emberekből nagyon vegyes reakciókat váltott ki a videó, azonban a többség egyetértettek az ötlettel, köztük több száz szülő is.

„Anyaként egyetértek. Utálok a gyerekeim nélkül vacsorázni menni úgy, hogy mások gyerekeit hallgatom. Több csak felnőtteknek szóló hely kellene” – kommentelte egy édesanya.

„Nem csak azoknak, akik utálják a gyerekeket, de szerintem néhány felnőtt, akinek van gyereke, szintén szeretne egy kis szünetet” – éretett egyet egy másik hozzászóló.

Mások pedig azt írták, hogy ilyen zónák már léteznek, úgy nevezik ezeket, hogy „nyugdíjas falvak”.

„Igen, a gyerekek idegesítőek lehetnek, és szükségük lehet saját térre, de végső soron ők csak gyerekek, nem tudnak nem kiabálni, mert még fiatalok” – írta egy nő.

A TikToker válaszolt is a kommentelőknek, és azt írta: „Nem azt mondom, hogy a gyerekeket nem kellene a medencébe engedni, csak jó lenne, ha több olyan hely lenne, ahol csak a felnőttek szórakozhatnak, köztük azok a szülők is, akik egy kis szünetet szeretnének a gyerekektől és pihenni”.