Kisgyerek

Hét mesefilm a családi mozizáshoz, amiknek több része is van

Ha szeretitek azokat a történeteket, amiknek több részében is nyomon követhetitek a kedvenc karaktereitek kalandjait, akkor válasszatok ajánlónkból az otthoni családi filmnézéshez.
2024. Február 08.
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy arról nemrégiben írtunk, második részt kap a Vaiana című mesefilm, várhatóan még az idén, és nemrégiben jelentették be a nagy kedvenc Agymanók folytatását is, ami nyáron érkezik.

Hamarosan tehát két szuper mese második részét is láthatjuk majd a mozikban – most azonban olyan mesefilmeket gyűjtöttünk össze az otthoni mozis ajánlónkban, amiknek már most több részük is van, ha szeretitek az efféle történeteket.

Toy Story

A listát egy igazi klasszikussal kezdjük, a Toy Story-val, aminek az első része 1995-ben jelent meg – ez a mese volt az első egész estés Pixar animációs film. Woody seriff, Buzz Lightyear és barátai története pedig azóta négy további részben folytatódott, ha nem számoljuk a rövidfilmeket a főhősökkel. Sőt, Buzz Lightyear-ről készült egy önálló eredettörténet is, ha minden Toy Story-hoz köthető mesét végig néznétek. A jó hír pedig az, hogy hivatalosan is készülőben van a mesefilm-sorozat ötödik része is!

Így neveld a sárkányodat

A DreamWorks nagysikerű mesesorozatának első részét 2010-ben mutatták be. A történetben a Hibbant-szigeten élő Hablaty összebarátkozik egy sárkánnyal, akit Fogatlannak nevez el – és aki korábban miatt sebesült meg. Barátságuknak köszönhetően pedig a fiatal viking egész faluja átértékeli a sárkányokat. A remek mesének két folytatása is készült: az egyik 2014-ben, a másik pedig 2019-ben.

Verdák

Nem csak a járgányrajongó gyerekek számára szórakoztató a Verdák, amiben a Villám McQueen nevű autót ismerünk meg, aki kezdetekben még nagyképű versenyző, majd egy kisvárosba kerül, Kipufogó-fürdőbe, ahol új barátokra talál és ő maga is változni kezd. A sikeres mese még két további részben követi nyomon az ő történetét. Ha pedig emellett is a járművek világában maradnátok, a Repcsik filmeket is ajánljuk a figyelmetekbe.

Gru

A Gru az Illumination Entertainment sikerfilmje, amiben egy gonosztevőt ismerhetünk meg, aki három árva kislány nevelőapukája lesz, és ezzel együtt nagyban megváltozik az élete is. Ebből a filmből ismerjük meg a Minyonokat is, akik hihetetlenül népszerűvé váltak – még önálló filmeket is kaptak. Az eredeti történet pedig két további folytatást, és már úton van a negyedik is. Ehhez pedig már előzetes is készült:

Kung Fu Panda

Szintén a negyedik része készül a Kung Fu Panda című mesefilm-sorozathoz, aminek első részében ismerjük meg Po-t, a pandát, akinek minden vágya, hogy sikeres kungfu-harcos legyen. Eközben édesapja arról álmodik, hogy egy nap átadhatja majd neki a családi éttermet… Egy véletlen folytán úgy alakul, hogy őt nevezik ki harcosként egy feladatra, és neki kell majd megküzdenie Tai Lunggal, a hópárduccal. Az eredeti, 2008-ban megjelent történet 2011-ben és 2016-ban kapott folytatásokat, a negyedik rész pedig idén tavasszal érkezik majd. Ehhez is láthattunk már előzetest:

Madagaszkár

Már szintén klasszikusnak számít a Madagaszkár, aminek első része 2005-ben jelent meg. Ebben New York-i állatkerti állatok döntenek úgy, hogy kiszabadulnak lakhelyükről – miután végig nézték négy pingvin szökési kísérletét. Az állatokat később befogják, és szökésüket úgy értelmezik, hogy vissza akarnak térni a vadonba, ezért hajóra teszik őket… ami után végül Madagaszkáron kötnek ki. Kezdetben mindez pedig nagyon szórakoztató, de hamarosan haza akarnak térni a nagyvárosba. A filmsorozat végül egy trilógia lett, és az akcióhősökkel vetekedő pingvinek saját tévésorozatot is kaptak.

Jégkorszak

A Jégkorszak első része a Madagaszkárnál is korábban jelent meg, méghozzá 2002-ben. A történet szerint a jégkorszak elől dél felé kezdenek vándorolni az állatok, köztük Sid, a lajhár, a gyapjas mamut, Manfréd, és a kardfogú Diego is. Nem elég, hogy ők egymás nem kívánt útitársai lesznek, de hamarosan egy embercsecsemő is hozzájuk kerül, akit vissza akarnak juttatni a családjához. A különleges karaktereket felvonultató történet azóta négy folytatást is kapott: Az olvadás, A dínók hajnala, a Vándorló kontinens és A nagy bumm alcímekkel.