Kisgyerek

Így cseppents egyedül fülbe, orrba, szembe

Nem egyszerű egyedül megoldani a szembe, orrba vagy fülbe való cseppentést. Nincs mindig kéznél Apa vagy Mama, hogy segítsen. Néhány tipp, hogy cseppet se legyen kellemetlen a hadművelet se neked, se gyermekednek.
2015. Február 17.

A szembe csöppentés művelete

Fektesd le a kisgyereket a szőnyegre, térdelj a feje mögé, és szólj hozzá. Így önkéntelenül is tágra nyitja a szemét, távol vagy a rugdalózó lábaitól, a kezét pedig megfoghatod.

Ha egyáltalán nem marad nyugton, használd ki az ébredése előtti perceket. A zárt szemhéjra is cseppenthetsz a szemcseppből a belső szemzugba, amint kinyitja szemét a gyerek, a folyadék a megfelelő helyre kerül.

Hogy kell fülbe cseppenteni?

A fülcseppes flakont langyos vízbe állítva melegítsd kellemesre, és készítsd magad mellé. Fektesd a gyerkőcöt az oldalára, egyik kezeddel húzd a fülcimpáját gyengéden lefele és hátra, a másik kezeddel cseppents be. Az sem baj, ha játékos birkózást követően “letepered”, és két térdeden állva a combod között tartod a megfelelő testhelyzetben.

Orrcseppentési útmutató

Először tisztítsd ki az orrát. Az orrspray, még inkább az ugró orrcsepp használata könnyebb és előnyösebb. Egyszerűen dugd be a kis orrlyukakba, kezeddel tartsd meg a fejét a fújás pillanatáig.

Cseppentéshez fektesd a hátára, hajolj fölé úgy, hogy kezét-lábát betakarod a testeddel, egyik kezeddel tartsd meg a fejét, másik kezeddel cseppents be.

Nem is olyan egyszerű hatékonyan, ügyesen orrba cseppenteni

Forrás: Kismama magazin