Kisgyerek

Így csinálhatsz kedvet a kézmosáshoz

Nagyon fontos megtanítani rá a kicsiket, de a legtöbbjüknek valamiért nem akaródzik minden szükséges alkalommal kezet mosni. Ezekkel a cuki szappanokkal viszont behúzhatod őket!
2022. November 28.
kézmosás, szappan
Getty Images

Az egyik legfontosabb dolog, aminek mielőbb automatizmussá kellene válnia, hogy hazaérve, mosdóhasználat után, evés előtt kezet kell mosni. De ami szerintünk fontos dolog, az a gyerekeknek felesleges nyűg. Mégis ragaszkodni kell hozzá, de nem árt közben ügyes trükköket bevetni, hogy nagyobb kedvvel mossák a kezüket a kicsik.

Lehet habozni!

Több okból is jó ötlet szappanra cserélni a folyékony kézmosót. Az egyik az az, hogy mókás formákban, színekben, isteni illatokban kapható – máris szívesebben veszik kézbe a gyerekek.

Mutatunk néhány különleges darabot, a cikk a galéria után folytatódik.

6 fotó megtekintése

Persze a folyékony kézmosók között is vannak cuki mintás darabok, miért érdemes mégis a szappanok közül választani? Mutatjuk a szappan különleges, jótékony hatásait!

  • A szilárd szappan molekulái a mágneshez hasonlóan működnek: egyik pólusuk a vízhez, másik az olajhoz kapcsolódik. Segítségükkel a bőrön lévő zsíros szennyeződések jobban tudnak keveredni a vízzel, így könnyebben lemoshatóak.
  • A szappan nem tartalmaz SLS-t azaz szulfátokat – ezek az anyagok az arra érzékenyeknél irritációt válthatnak ki.
  • A szilárd szappan antibakteriális hatású, roncsolja a kórokozók sejthártyáját. És azt is segít megakadályozni, hogy a vírusok a bőrhöz tapadjanak. Szóval az alapos szappanos kézmosás kiválthatja a kézfertőtlenítő használatát.
  • Egyre több szappan kapható újrahasznosítható vagy újrahasznosított papírcsomagolásban vagy akár „pucéran”, csomagolás nélkül – így a környezetet is kíméli, aki ilyet választ.
  • Költségkímélő megoldás is, mert jóval lassabban fogy, mint a folyékony változat.
  • Nem szükséges tartósítószert adni hozzájuk, mert nem tudnak elszaporodni a baktériumok a felületükön.
  • Sokféle értékes, tápláló összetevőt, például mézet, kecsketejet, valamint növényi olajokat és illóolajokat tartalmazó verziót lehet találni – érdemes megkeresni, melyik válik be leginkább a család legtöbb tagja számára.

Nyitókép forrása: Getty Images