MINI CSIRKETIKKABURGER NÁN KENYÉRREL, JOGHURTTAL
Hozzávalók
egy evőkanál garam maszala
pár csepp limelé
egy evőkanál natúr joghurt
fél teáskanál őrölt római kömény
fél teáskanál őrölt kardamom
egy kis csokor friss korianderzöld
2 centi friss gyömbér
három gerezd fokhagyma
40 deka darált csirkemell
só, frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
négy naan kenyér
tálaláshoz görög joghurt és korianderzöld vagy menta
Az olaj és a kenyér kivételével az összes hozzávalót alaposan összedolgozom egy nagy tálban. Nedves kézzel kis pogácsákat formázok a keverékből (nagyjából 12 darab lesz belőle), és egy tálcára téve egy órán át a hűtőben érlelem őket. Az óra elteltével faszén fölött enyhén beolajozott sütőrácson vagy vasserpenyőben mindkét oldalát 3-4 percig grillezve készre sütöm a burgereket. Feldarabolt naan kenyéren egy kevés görög joghurttal kínálom, felaprított friss korinaderzölddel vagy mentával meghintve. A lime sem rossz társítás mellé sem látványban, sem ízben.
További recepteket itt találsz.
Kapcsolódó cikkeink: