Szidhatjuk az amerikai kultúrát, amiért rontja a világ étkezési szokásait, de lehet ezt jól is csinálni, ha az ember a félkész porok helyett tiszta alapanyagokkal próbálkozik.
Hozzávalók:(Az én konyhámban többnyire minden bio – azaz vegyszermentes – és teljes kiőrlésű, de természetesen lehet finomlisztet és nem biotermékeket is használni.):
egy biotojásegy bögre bio zabtej
egy bögre teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
egy bioalma
egy kávéskanál szódabikarbóna
három evőkanál extra szűz olívaolaj
egy evőkanál biovaj
egy evőkanál őrölt fahéj
A tojást a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, hozzádolgozom a szódabikarbónát és az olajból két evőkanálnyit. A serpenyőben felhevítem a maradék olívaolajat. Amíg melegszik, egy nagylyukú reszelőn lereszelem az almát, és a palacsintatésztához keverem. A palacsintákat merőkanálnyi adagokban kisütöm. Minden megsült rétegre vajat kenek, és meghintem őrölt fahéjjal.
Az utolsó réteget nyakon öntöm a juharsziruppal, és tálalom. Ha valaki szeretné, akár még tört mandulával vagy dióval is megszórhatja a palacsintákat. Frissen facsart narancslé kíséretében pompás reggeli gyereknek, felnőttnek egyaránt.
További recepteket itt találsz.
További finomságok Mama gyorsétterméből: