Kisgyerek

Olivia nem érez fájdalmat, éhséget és fáradtságot

Egy nagyon ritka kromoszóma-rendellenességgel él a brit lány, az egész világon kevesebb mint száz embernek van ez a betegsége.
2024. Február 10.
Olivia Farnsworth
Kép: pillanatkép / YouTube, Ystar Studio

Olivia Farnsworth egy ritka genetikai-rendellenességgel született: a 6-os kromoszóma hiánya miatt a brit tinédzser nem érez fájdalmat, éhséget és soha nem fáradt. A világon becslések szerint maximum száz ember él hasonló betegséggel, de nagy valószínűséggel Olivia az egyetlen, akinél mindhárom tünet jelen van.

Néhány éve már cikkeztek Oliviáról, mert elütötte egy autó az akkor 7 éves kislányt, de mivel nem érez fájdalmat még egy könnycseppet sem ejtett. Az autó 10-20 méteren át vonszolta a földön a kislányt, aki egy karcolás nélkül megúszta a dolgot. Az orvosok szerint azért, mert – mivel nem érez fájdalmat és félelmet – egy pillanatra sem feszítette meg a testét.

Az anya akkor a Daily Mailnek elmondta, hogy egyszer a kislány hatalmasat esett, csúnyán felszakadt az ajka, de egy hangot sem szólt. Plasztikai műtétre volt szükség, hogy rendbe hozzák a száját” – emlékezett vissza az anya. Akkor azt is elmondta, hogy mivel a lánya nem érez fájdalmat, félelemérzete sem igen van.

(DailyMail, X)