Kisgyerek

Remek trükk egy alvási tanácsadótól az éjszakai szeparációs szorongás ellen

Egy csecsemőalvási tanácsadó osztott meg egy remek trükköt a TikTok-on, amit a saját gyerekeinél is be szokott vetni.
2022. Augusztus 11.
Remek trükk egy alvási tanácsadótól az éjszakai szeparációs szorongás ellen (Fotó: Getty Images)

Michelle egy kétgyermekes édesanya és csecsemőalvási tanácsadó, aki @Goodnight Charley nevű TokTok fiókján keresztül szokott tippeket és információt megosztani a babáik alvásával küszködő szülőknek.

A közelmúltban egy nagyon ötletes és kedves trükköt osztott meg azokkal a szülőkkel, akik éjszakai szeparációs szorongást tapasztalnak a kisgyereküknél.

A videójában Michelle bemutatja, hogyan vág ki különböző szivecskéket a rózsaszín több árnyalatában, és eltérő méretekben. “Mondd el a kisgyermekednek, hogy éjszaka ránézel, és minden alkalommal hagysz ott egy szívet” – idézi a szakértőt a Kidspot.

“Amikor jó éjszakát kívánsz a kisgyermekednek, mindig adj neki egy ilyen szívet. Amikor elalszik, osonj be a szobájába, és tedd oda a maradék szívet” – folytatta, és hozzátette, hogy a gyermek így reggel rengeteg emlékeztetőre ébred, ami arról tanúskodik, hogy a szülő bement hozzá az éjszaka folyamán. Azt tanácsolja, hogy számoljuk meg közösen a gyermekkel, hogy hányszor jártunk nála.

A cél az, hogy biztonságban érezzék magukat, és ne legyenek egyedül az éjszaka.”

@goodnight.charley Toddler sleep comes with a whole new set of challenges than baby sleep, and while separation anxiety has some peaks with babies as well, it hits different with toddlers because of increased imagination and the overall realization of how fun it is to be awake. It’s not uncommon at many toddler ages to experience this, but particularly age 3 we see a peak in separation anxiety. I have many families come to me saying their child is requesting they stay with them until they fall asleep, have more nightmares, want cuddles in the night, and much more! Now, there is nothing wrong with cuddling your child, laying with them, and helping them feel safe. I do this with Charley often. BUT why not try other tools to help them feel safe and secure. Especially, if this goes on long term and you want to find some ways to get your sleep back! #babysleep #toddlersleep #momlife #momtok #selfsoothing #sleeptraining #sleepconsulting ♬ Love You Still (abcdefu romantic version) (v1) – Tyler Shaw

A legtöbb hozzászólónak tetszett Michelle ötlete, és azt írták, hogy a saját gyermekeikkel is kipróbálják. “A fiam nyolc éves, és még mindig szeretné, hogy ránézzek. Imádom ezt az ötletet! Elalváskor szó szerint meg szokta kérdezni, hogy megnézem-e még” – kommentelte valaki.

Volt, aki azt javasolta, hogy akár rövid kis megerősítéseket is lehetne írni a szivecskékre, míg valaki azt írta, hogy szerinte ez egy okos módja annak, hogy tudassák a gyerekekkel, hogy biztonságban vannak és szeretik őket.

Természetesen ahogy általában, most is akadtak olyanok, akik eltérő véleményen voltak: valaki azt írta, hogy az ötlet aranyos, de nem szeretne hazudni, míg valaki azzal viccelődött, hogy aranyos a megoldás, de a többi szívet csak betolja az ajtó alatt, és kidől.