Kisgyerek

Az autós gyerekülés nagyon praktikus rejtett funkciójára hívta fel a figyelmet egy apa

Zseniális autós gyerekülés trükkre hívta fel a figyelmet videójában egy édesapa, ami egy gyakori szülői problémára nyújt megoldást.
2023. Február 28.
autós gyerekülés
(Kép forrása: Getty Images)

A @LifeHackDad nevű Tiktoker édesapa még tavaly osztotta meg – az azóta 18 millió megtekintést elért – videóját, amit a Kidspot vett észre.

A felvételen bemutatja, hogyan lehet egyszerűen eltüntetni az útból a gyerekülés biztonsági öveit (amikor beülteted a kisgyereket), az ülésen található kis hurkok segítségével. Az ülés két oldalán található kis hurkokon csak át kell bújtatni az öv kapcsát, így a pántok addig ott is maradnak, amíg beülteted a gyermekedet az ülésbe, és nem kell kotorászni az öv után.

A videóhoz érkező kommentek között volt olyan, akinek írója már ismerte a trükköt, és olyan hozzászóló is volt, aki szerint ugyanannyi időbe telik a hurokba helyezni az övet, mint a gyermek alól kiszedni, ráadásul nem is minden ülésnek van ilyen tartozéka.

Ám sokan voltak olyanok, akik értékelték az édesapa által bemutatott trükköt. „Visszakényszerítem a 16 évesemet az autósülésbe, hogy ezt kipróbáljam” – írta viccesen egy édesanya. „Hol volt ez 12 évvel ezelőtt? Az egyik kézikönyvben sem szerepel…” – tette hozzá valaki, míg egy másik kommentelő megjegyezte, hogy ez egy egyszerű, de nagyon hasznos trükk, és nagy köszönetét fejezte ki.