Pénztárca

5 pofonegyszerű módszer, amivel feldobhatod az unalmas rántott húst

A vasárnapi ebédek sztárjának újjászületése csak most kezdődik. Megmutatjuk, hogyan tudod felturbózni a rántott húst! Hidd el, a gyerekek is imádni fogják!
2023. Május 11.
Rántott husi
Fotó: Getty Images/BURCU ATALAY TANKUT

Rántott hús nélkül nincs hétvégi családi menü, ugyanakkor a klasszikus értelemben vett bundázott hús egy idő után könnyen unalmassá tud válni, akkor is, ha egyébként a köret mellette folyamatosan változik. Olyan ötleteket mutatunk, amik nem igényelnek különösebb plusz munkát, gyerekkel együtt is elkészíthetőek, de mégis teljesen új magasságokba emelik a vasárnapi ebéd fogalmát. Készen állsz?  

Fűszerezd 

Pirospaprika, chilipor, zöldfűszerek, különböző nációk fűszerkeverékei – mind belekeverhető a lisztbe, és remekül feldobja a klasszikus liszt-tojás-panírmorzsa triumvirátust. Arra vigyázz csak, nehogy megszaladjon a kezed, mert nagyon könnyű túltolni az ízvilágot. 

Sajtot bele 

Ha szeretitek a parmezán jellegzetes ízvilágát, akkor érdemes megküldeni a zsemlemorzsát némi reszelt sajttal. Ettől az egész panír állaga picit más lesz, de cserébe elmondhatatlanul finom aromát eredményez. Egyre ügyelj csak, akkor lesz igazán finom, ha frissen reszeled bele a sajtot és nem dobozolt változatot használsz. 

A magok ereje 

A tökmag, pisztácia vagy akár a mogyoró ledarálva szintén ad egy pluszt az egész rántott hús projekthez, akárcsak a szezámmag, ezt azonban nem szükséges aprítani. A magvakat is a zsemlemorzsába érdemes belekeverni, hogy aztán ropogósra süljenek. 

Fokhagyma és joghurt 

Jó alternatíva lehet a tojás kiváltására a görögjoghurt, természetesen fokhagymával és sóval-borssal fűszerezve. Erre ugyanúgy rátapad a zsemlemorzsa, de a joghurtnak köszönhetően a hús picit puhább lesz, csirkénél ez sokat számít. 

Zabpehely 

Ha neked a ropogós prézli a mindened, akkor egész egyszerűen apró szemű zabpehellyel keverd össze a zsemlemorzsát. Nem lesz annyira ropogós, mint a pankómorzsa – nem mellesleg egyébként ezt is használhatod zsemlemorzsa helyett –, de határozottan textúrát ad a rántott hús bundájának, és teljesen megvadítja a végeredményt.