Pénztárca

Appok, amik segíthetnek a spórolásban

A rendszeres, nagyobb havi kiadások mellett érdemes nyomon követni a kisebb költéseket is, ha szeretnénk némi pénzt megtakarítani. Ebben segíthetnek a következő spórolós applikációk.
2022. Szeptember 13.
anya laptoppal és telefonnal budget tervezés
Számos applikáció létezik, amelyek segítenek jobban átlátni a pénzköltéseidet.

Koin

A Koin alkalmazás magyar nyelven elérhető, és abban segít, hogy tudatosan nyomon követhesd minden költésedet, a legapróbb kiadásokig, amelyeket számos kategória szerint vezethetsz fel. Egyszerre több számlát is tudsz vele nyomon követni, például külön a bankkártyádat, külön a pénztárcádban található készpénzt. Bizonyos bankokhoz tartozó bankszámlákkal össze is lehet kapcsolni, így a tranzakciók automatikusan elkönyvelődnek az alkalmazásban. Az adatokat havi bontásban, kategóriánként, és diagrammos nézetben is át tudod tekinteni. Elérhető, Android, iOS.

Toshl

A Toshl angol nyelvű alkalmazás, azonban tud kezelni forintot is, és minimális nyelvtudást igényel csak. Nagy előnye, hogy nem csak telefonon, de PC-n is fut, így ott is felviheted a költéseidet, mert a kettő összeszinkronizálódik.  Az applikációban be tudsz állítani egy havi költségkeretet, és nyomon tudod követni, hogy mennyit költhetsz még, hogy ezt ne lépd túl, illetve azt, hogy mennyit spóroltál. Elérhető: Android, iOS.

Pocket expense

A Pocket expense is angol nyelvű alkalmazás, de nagyon egyszerű a használata. Nyomon követheted benne a bevételeket, kiadásokat, és a fizetendő számlákat, amiket csoportosíthatsz, kategorizálhatsz. A költéseidet havi bontásban, grafikonokon tudod átnézni. Az applikációt ingyenes verzióban is lehet használni, de létezik fizetős változata is: ez utóbbi például akkor lehet hasznos, ha több fiókot is összekapcsolnátok, mert így az egész család költését tudjátok követni. Elérhető: iOS.

Wally

Az angol nyelvű Walley applikációban napi költségkeretet is lehet beállítani, különböző kategóriákban, hogy mindegyikben nyomon követhesd, mennyit költhetsz még, hogy a havi kereten belül maradj. Fizetési emlékeztetőket ütemezhetsz be, és hozzáadhatod a beszkennelt nyugtákat, számlákat is. Elérhető: iOS.

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu