Teherbeesés

5 furcsa mítosz a teherbeesésről

Tudtad, hogy 1875-ben még fogalmuk sem volt az embereknek, hogy valójában hogyan születnek a kisbabák? Összegyűjtöttük a legérdekesebb és egyben legviccesebb feltételezéseket.
2017. Július 25.

Spermiumok úton a petesejt felé

1. A spermiumok valójában paraziták

De nem ám akármilyen paraziták. Nem is olyan régen még azt hitték, hogy a tavakban élő organizmusoktól származnak. Egy 1840-ből fennmaradt orvosi leírásban például galandférgeket és egyéb parazitákat jelenítettek meg azonos ábrán az ondósejtekkel.

2. Az anyatej nem más, mint “tisztított” menstruációs vér

Igen, ez nagyon bizarr, de tényleg azt hitték anno, hogy a női melleket egy cső köti össze a méhhel. Ez a feltételezés eredetileg az ókori görögöktől származik, majd ezt gondolta tovább Leonardo da Vinci is – és ezzel magyarázták, hogy a várandós nők miért nem menstruálnak.

3. A sperma tulajdonképpen a férfi agy része

Az ókori görögök meggyőződése vezette da Vincit arra a következtetésre, hogy a hímvesszőben két különálló “csatorna” fut – az egyik a vizeletnek, a másik a spermának – melyek a gerincoszloppal és az aggyal állnak összeköttetésben.

4. Nem a szülőknek köszönhetőek a gyermekek, hanem Istennek

Minden Földre születő ember Ádám és Éva testéből származik. Ez volt a tudósok közötti egyetértés az 1600-as és 1800-as évek között, habár arról nem tudtak megegyezni, hogy vajon a férfiak hordják születésüktől fogva a spermájukban a jövő generáció leszármazottait, vagy a nők a petefészkükben.

5. Minden csepp ondó kincs a férfi egészsége szempontjából

A maszturbálás közben elvesztegetett ondó betegséget okozhat, sőt akár halált is – az 1700-as, 1800-as évek orvosai szerint. Nos, nem kérdés, azóta rengeteget fejlődött a tudomány.

Ezek is érdekelhetnek: