Teherbeesés

59 évesen esett teherbe, természetes úton – még mindig ő a világrekorder

Huszonötévvel ezelőtt, 59 évesen, három hónappal az esküvője után szült egy brit nő. Azóta is ő tartja a rekordot, Dawn Brooke ugyanis természetes úton esett teherbe.
2022. Március 31.
59 évesen esett teherbe, természetes úton - még mindig ő a világrekorder (fotó: Getty Images)

Dawn Brooke története szinte megkérdőjelezi a biológiai óra ketyegését. Természetes úton esett teherbe, nem is tervezetten, 59 évesen.

Mindez még 1997-ben történt, de a sajtó a hírt csak tíz évvel később, 2007-ben kapta fel. “Titokban tartottuk” – mondták akkor a szülők a Daily Mailnek.. Akkor úgy fogalmaztak, hogy nagyon szerencsések és boldogok, hogy megszületett a fiúk, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

Dawn Brooke fiával (kép forrása: buhamster.com)

Dawn Brooke férje, Raymond 74 éves volt, amikor megszületett a gyermekük. A korábban cégvezetőként dolgozó Raymond úgy nyilatkozott, hogy egy évtizeden át sikerült titokban tartani, a világ és a bulvársajtó előtt a fiúk születését azért, hogy nyugodtan nőhessen fel. Az akkor 10 éves fiú a matek iránt érdeklődött és természetesen rajongott Harry Potterért.

Raymond Brooke azt is elmondta, hogy nem tervezték feleségével, hogy gyerekük legyen, egyszerűen így alakult, egy kicsit sokkolta is őket, hogy gyerekük lesz. Egyébként mindkettejüknek voltak már gyerekeik előző házasságaikból: Dawn-nak egy lánya és egy fia, akik a 60-as években születtek.

A korábbi természetes úton teherbe eső világrekorder Ruth Kistler volt, aki 1956-ban, 57 évesen adott életet egy kislánynak.

(Cikk forrása: dailymail.co.uk)