Teherbeesés

Ennyi idős volt a legfiatalabb anya

Lina Medina mindössze 5 éves volt, amikor anya lett. A perui kislány egy extrém ritka genetikai rendellenesség következtében igen korán kezdett serdülni.
2022. Szeptember 15.
terhes nő orvosnál

Lina Medina egy kis perui faluban, Tircapóban született 1933-ban, egy ezüstműves és egy házvezetőnő gyermekeként. Nagyon kicsi korában – egyes források szerint nyolc hónaposan, más források szerint 2 évesen – kezdett menstruálni. Édesanyja visszaemlékezése szerint 3 éves korában Lina már rendszeresen menstruált és a serdülés más jeleit is mutatta.

Amikor a kislány 5 éves lett, a szülők arra lettek figyelmesek, hogy Lina hasa dudorodni kezdett. Orvoshoz vitték, ahol először azt hitték, hogy a kislánynak tumora van. Alaposabban is megvizsgálták és kiderült, hogy a kislány várandós, ráadásul már a hetedik hónapban van. A szülők nem hittek a helyi orvosnak, ezért a lányt Limába vitték, ahol megerősítést nyert, hogy valóban várandós.

Az újságok felkapták a kislány esetét, a története az amerikai bulvármédiában is megjelent. Egy amerikai filmstúdió 5000 dollárt ajánlott fel a családnak, hogy filmre vehessék a kislány szülését. A szülők elutasították az ajánlatot.

A kislány 1939-ben, mindössze 5 és fél évesen, császármetszéssel hozta világra egészséges kisfiát, aki a Gerardo nevet kapta, a szülészorvos, dr. Gerardo Lozada után. Soha nem árulta el, hogy ki Gerardo apja.  Egy időben Lina saját apját gyanúsították, de végül ejtették a vádakat.

Gerardo egészen 10 éves koráig azt hitte édesanyjáról, hogy a nővére. Születése körülményeit és a tényt, hogy Lina az édesanyja, nem a nővére, fokozatos adták tudtára.

Lina Medina

kép forrása: Wikimedia Commons

Lina felnőve a fővárosba költözött és dr. Lozada titkárnője lett. Később megházasodott és 1972-ben született még egy fia. Gerardo 40 évesen csontrákban meghalt.

Lina Medina, ma 88 éves, Peruban él, és egész életében kerülte a nyilvánosságot.

Nyitókép: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu