Teherbeesés

Magyar sztárok, akiknek lombikbabája született

Elképesztően gyakori jelenség, hogy egy pár meddőségi problémákkal küzd. Vannak, akiknek végül a lombikprogram hozza el a hőn áhított gyermeket - és ez a jelenség a sztárvilágban sem túl ritka.
2017. Szeptember 07.

Tavaly központi téma lett a lombikbébiprogram, “köszönhetően” Veres András győri püspök Magyar Nemzetnek adott interjújának, amiben többek között azt mondta, “a lombikbébiprogram nem járható út az élet továbbadására”, és bűnösök azok a párok, amelyek mégis részt vesznek abban. A püspök szerint lombikprogram helyett örökbefogadás tanácsolható.

A nyilatkozat sokakat felháborított, Veres András szavai ellen többek között Novák Katalin,család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is felszólalt, aki úgy fogalmazott, “nem lehet elítélni a lombikprogramot választó párokat”. Sok, a programban már korábban részt vevő, illetve jelenleg is érintett pár is kifejezte a nemtetszését a különböző fórumokon.

A lombikprogram azonban nem csupán az “átlagembert” érinti, hanem hírességek is köszönhetik az eljárásnak a gyermekeiket. Összeszedtünk olyan magyar sztárokat, akiknek lombikbabájuk született.

Az egyik ilyen a népszerű műsorvezető, Ördög Nóra, aki a Facebook-oldalán is megírta véleményét a püspök nyilatkozatáról, ami röviden ennyi: “Minden gyermek ugyanolyan“. Ördög Nóra és Nánási Pál első gyermeke, Mici lombikbébi, amiről a Pozitív című könyvében így ír: “Ha őszinte akarok lenni, mi is viccelődtünk magunk között Palkóval azon, hogy csak nehogy összecseréljék a laborban a mi mintáinkat egy másik páréval, mert hát azért lássuk be, a lombiknak van egy ilyen típusú pluszrizikója is a természetes úton történő fogantatáshoz képest: az emberi tényező, vagyis az a jó néhány nap, amikor ki kell adnunk a kezeink közül a sejtjeinket, hogy egy számunkra távoli és titokzatos helyen tegyenek velük mindenfélét, amire már nincs ráhatásunk. Persze ez az aggodalom teljesen alaptalan, és a biológusok rendre meg is sértődnek rajta, amikor valaki viccelődve megkérdezi őket, hogy ugye nem cserélték össze a lombikokat. Olyan elképesztő odafigyeléssel és precíz gondoskodással kezelik ezeket az életet jelentő mintákat, hogy ilyen hiba egyszerűen nem fordulhat elő”.

Facebook/Ördög Nóra

Béres Alexandra évekkel ezelőtt a hazai celebvilágból az elsők között beszélt nyíltan és őszintén a lombikprogramról. A fitneszedzőnek mindkét lánya, Panna és Flóra is a lombikprogram keretében fogantak meg. Béres Alexandra erről korábban így nyilatkozott az nlcafe.hu-nak: “A sok hormonkezelés mind szervezetileg, mind mentálisan megterhelő, de úgy gondolom, hogy egy gyermekért mindent érdemes megtenni. Persze, ez a program szab egy csomó gátat – például az első időszakban nem szabad fizikai terhelésnek kitenni magunkat -, de mindenért kárpótol az, hogy tudod: hamarosan a karjaidban tarthatod a gyermekedet.”

Az ismert színész, Kaszás Géza és a felesége hosszú évekig próbálkoztak, hogy gyermekük legyen. Végül a lombikprogramhoz fordult a pár, így 2008-ban megszületett Nimród nevű fiúk, akit két évvel később Lilla nevű lányuk követett – érdekesség, hogy ő már természetes úton fogant.

Kapcsolódó cikkeink:

Olcsóbb lesz a lombikprogram

Ennyi lombikbaba született állami támogatással

Nem növeli a mellrák kockázatát a lombikkezelés