Teherbeesés

Meddőnek nyilvánítva! – Pataki Zita újra vlogol, hogy segítsen

Megmutatni mindent, ami a meddőség hátterében áll, ugyanakkor információt adni gyógykezelésekről, alternatív terápiákról, kiegészítő módszerekről. Ez Pataki Zita új vlogjának a célja.
2019. December 17.
Pataki Zita újra vlogol, hogy segítsen

Meddőnek nyilvánítva! – ezt a címet kapta a december 8-án, vasárnap elindult új vlogsorozat. Zita új vlogjával és alapítványi weboldalával a meddőség és kezelése körül létező információs űrt szeretné betölteni.

Felrobbantotta az internetet 2019 januárjában Pataki Zita és férje őszinte doku-reality vlogja: Az utolsó lombik, amely Zitáék utolsó, kilencedik lombik programját követte végig. A 10 részes vlog egyes epizódjait több, mint félmillióan látták. Zita ekkor beszélt először nők ezrei helyett a meddőségről.

Százával érkeztek ezután a levelek hasonló helyzetben járó nőktől, akiknek egy része “csak” a történetét szerette volna megosztani Zitával, mások tanácsot kértek tőle. Pataki Zita ekkor már érezte: a meddőséggel való szembenézés nem csak az ő története. Férjével létrehozott egy alapítványt, amelynek célja, hogy segítsen kitölteni azt a hatalmas információs űrt, amiben párok ezrei keringenek gyermekáldásra várva.

“Az utolsó lombik fogadtatása után egyértelművé vált, hogy folytatni szeretnénk a segítő tevékenységet. Így született meg Réka – A Tudatos Termékenységért Alapítvány, és elkezdett formálódni egy következő vlog gondolata is” – avat be Zita.

Céljuk, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az érintetteket. Ezt segíti az alapítvány oldala, a Rékaprogram is, amit önkéntes orvosok, orvostanhallgatók, védőnők töltenek fel tartalommal. Ezen a felületen igyekeznek a nehezített gyermekvállalás kérdését a lehető legtöbb szempontból körüljárni.

“Úgy gondolom, ha időben tudtam volna azokat a dolgokat, amelyek csak az ötödik, hatodik lombik után váltak egyértelművé számomra, ma nagy valószínűséggel édesanya lennék. Nem szeretném, ha mások álma is az információhiány miatt foszlana szerte” – mondja a műsorvezető.

A Meddőnek nyilvánítva! vlogban Zitáék ezt az információhiányt szeretnék feloldani azzal, hogy 30 részben mutatnak be meddőséget okozó betegségeket, alternatív-, és kiegészítő terápiákat, de elmennek az ország összes nagy meddőségi centrumába is.

“Kemény nevet választottunk, mert ez egy nagyon kemény dolog. Meddőnek nyilvánítva- minden ezzel indul. Amikor ezt a stigmát ránk sütik, valami megváltozik. Én nem is szeretem magamat meddőnek nevezni, én egy termékenységgel küzdő nő vagyok”- szögezi le Zita.

A vlogban különböző rovatokkal is jelentkeznek Zitáék. Ilyen a lelki akadályokat oldani kívánó Görcsoldó és a ValloMás, amelyben ismert emberek beszélnek őszintén az akár nehezített gyermekvállalásukról és arról, hogy mit jelent nekik a család. A vlog decemberben advent szimbolikájához kapcsolódva, vasárnaponként jelentkezik új részekkel, januártól pedig csütörtökönként lesz látható. Pataki Zita Youtube csatornáján, hivatalos Facebook oldalán, valamint a Női váltón.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 21. Század Kommunikáció