Teherbeesés

6 kevésbé ismert jel, amiből a teszt előtt sejtheted, hogy terhes vagy

Ezekből a jelekből akár már azelőtt tudhatod, hogy úton van a baba, hogy késne a menstruációd vagy két csíkos lenne a teszted. Izgalmas, ugye?
2023. Május 18.
Pozitív terhességi teszt

A terhességnek van jó pár olyan tipikus tünete – ilyen a fáradtság, az émelygés, a gyakori vizelési inger, a mell érzékennyé válása, a szédülés és a sort még hosszan folytathatnánk –, amiből arra lehet következtetni, hogy hamarosan bővül a család.

Ezek mellett azonban jelentkezhetnek olyan furcsaságok is, amik miatt az ember lánya nem gondol azonnal terhességre, pedig akár azt is előre vetíthetik, hogy hamarosan pozitívat fogsz tesztelni! Most 6 ilyet is mutatunk!

Előzd meg a tesztet!

A hozzáértők szerint terhességi tesztet akkor érdemes elvégezned, ha késik a menstruációd és/vagy észleled magadon a fent említett terhességi tünetek valamelyikét. Érdemes azonban számolni a terhesség lehetőségével akkor is, ha a kevésbé egyértelmű jeleket észleled magadon!

  • Alacsony vérnyomás – a babavárást jelző fáradtság sok esetben az alacsony vérnyomás következménye, azonban nem biztos, hogy a tested azonnal pihenésért kiált, ha lejjebb megy a vérnyomásod. Érdemes időnként megmérni az értékeket, így korán fülön csípheted a gólyát!
  • Csökkent libidó – a terhesség nagyon korai, pár hetes szakaszában sok nő szexuális vágya kezd zuhanórepülésbe. Ennek egyik oka a hormonális változás, a másik pedig az az általános rossz közérzet (még ha enyhe is!), ami kedvét szegi a kismamáknak.
  • Fémes íz a szájban – kialakulásának pontos oka nem ismert, azonban több kismama is megerősítette, hogy a várandósság korai szakaszában tapasztalta magán ezt a különös tünetet.
  • Hátfájás – terhesség esetén a HCG-vel együtt megemelkedik a szervezetben a relaxin nevű hormon szintje is, amit akár izomfájdalom, deréktáji kényelmetlenség is kísérhet.
  • Nyomás a köldök körül – a Texas Egyetem kutatói arra jutottak, hogy leginkább a várandósság első 4 hetében hívhatja fel magára az anyukák figyelmét a baba, ezért ha ilyesmit érzel, lehet, hogy a menstruációd kimaradására is fel kell készülnöd!
  • Fokozott nyáltermelés – a hormonális változások miatt bizonyos testnedvek mennyisége növekszik a várandósság alatt, akár már az első pár hétben is. Tipikusnak nem mondható, mégis reménytkeltő jel lehet a fokozott nyáltermelés is.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images