Terhesség

11 érzelmi stádium, amin a várandósok keresztülmennek

Gyakran halljuk, hogy a terhesség egy érzelmi hullámvasút, és valljuk be, van benne igazság. Míg egyik pillanatban kicsattansz a boldogságtól, a következőben már sírsz, és mérges vagy.
2020. Szeptember 25.
11 állomás, amin a várandósok keresztülmennek (Fotó: Getty Images)

A What to Expect összegyűjtött 11 olyan állomást, amelyen a várandósok keresztülmennek.

Éljen, babát várok! Amint meglátod a pozitív terhességi tesztet, lelki szemeid előtt megjelennek a képek a születendő babádról, vagy arról, milyen típusú kismama leszel. “Én is olyan ragyogó, teljesen természetes kismama leszek, akiről csodaszép, meztelen fotók készülnek majd az erdőben, a nagy pocakkal” – gondolhatod. Hát, rendben.

Te jó ég, babát várok! Az első izgalmakat gyorsan követheti a szorongás, ahogy elképzeled magad, miközben hajnali 4-kor etetsz, büfiztetsz, ringatsz egy apró, síró emberkét.

Nem viccelek, lehet, hogy haldoklom!? (Google keresés: Meghalt valaki valaha a reggeli rosszullét miatt?) A képed arról, milyen szuperegészséges, teljesen természetes kismama leszel, megsemmisülhet az első trimeszterben, amikor megtapasztalod a reggeli rosszullétet. Nem gondoltad, hogy 12 hét szólhat a sós kekszről és a gyömbérről? Meglepetés!

A legvadabb fantáziám? Visszafeküdni az ágyba, 3 perccel azután, hogy reggel felébredtem. Hogy lehetek ennyire kimerült? Hogy lehet így dolgozni, vagy csak egyszerűen ébren maradni beszélgetés közben? Hogy bírta ezt a többi kismama?

Ez (szipogás) az autós (szipogás) reklám olyan csodaszép (zokogás). A kimerültséget és a reggeli rosszulléteket még tetézi, hogy a hangulatváltozások szuperérzékennyé tehetnek. Eljön az a pont, amikor már a tévét sem tudod bekapcsolni, mert szó szerint minden sírásra késztet. Köszönet, hormonok!

Mindig ekkora késztetést éreztem, hogy behúzzak másoknak? Hogy lehet egyszerre egy ember ennyire érzelgős és dühös? Miért érzed ezt, ha meglátod a szennyeskosár mellé dobott zoknit, vagy azt a kukacoskodó nőt a boltban?

Mi történik? Visszatért az energiám, ez valami csoda! A legtöbb nő a második trimeszterben kevésbé érzi magát fáradtnak, inkább hasonlóan, mint korábban. Viszlát, sós keksz és délutáni szundi!

Már értem, mit értenek az alatt, hogy “Csak úgy ragyogsz!”. A hajam! A bőröm! A mellem! Mint egy várandós istennő! Ugyan az első trimeszterben kevésbé érezhetted magad sikkesnek, a második trimeszterben már valóban ragyoghatsz. Selymes haj, szép bőr, formás mellek, és egy imádnivaló pocak!

És most megint kényelmetlenül érzem magam. Hová lett a várandós istennő? A harmadik trimeszterben a dolgok bizony kényelmetlenné válhatnak. A has nagyon nagy lesz, úgy érezheted, a szerveid összepréselődtek, már egy egyszerű lépcsőzés is kifullaszthat, és mintha állandóan bepisilnél. Kisbabám, ugye hamar kijössz?

A fűszerállványon ábécé szerint sorba rendezve a fűszerek, a lakásban fellelhető összes díszpárna huzata kimosva. Igen, kezdődik a fészekrakás! Rendezkedni, pakolászni, berendezni nagyon jó érzés, amíg várod, hogy érkezzen a baba.

Már nem nézek vissza! Valamikor a terhesség vége felé rájössz, hogy a kellemetlenség nem állandó, és hogy az életed ezennel örökre megváltozik – egy csodálatos irányba. Amikor ez megtörténik, az nagyon jó érzés! Miért is nem érezted végig ezt?

Forrás: whattoexpect.com