Terhesség

14 éven át volt terhes, 10 gyereknek adott életet

A Svédországban élő Satu Nordling Gonzalez mind a 10 gyereke fiatalabb 13 évesnél!
2021. November 16.

A 35 éves anyuka eddig 10 gyereknek adott életet. Satu alig múlt 20 éves, amikor férjével, Andres-szel az első gyermeküket várták. Sajnos azonban a terhesség szomorú véget ért, Satu ugyanis elvetélt.

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Satu Nordling Gonzalez (@mybabydolls)

Az orvosok úgy látták, hogy a méhe hegesen gyógyult, ami miatt veszélyesnek tartották a leendő várandósságot, a helyzetet pedig tovább nehezítette, hogy az őt ért hatalmas stressz miatt Satu peteérése is abbamaradt. Pedig mindig is arra vágyott, hogy anya legyen, így képtelen volt megbékélni a helyzettel. Csodával határos módon 2,5 év múlva mégis teherbe esett, és 2008-ban életet adott Nicole-nak, aki a legnagyobb a sorban a gyerekek között. Őt követte a ma 12 éves Vanessa, a 11 éves fiú ikerpár Jonathan és Danilo, a 8 éves Olivia, a 7 éves Kevin, a 6 éves Celina, a 4 éves Isabelle, a 1,5 éves Melania és az első szülinapját váró Benjamin. A párnak 6 lánya és 4 fia van és egyetlen napjuk sem telik unalmasan.

Az anyuka napja 5:30-kor kezdődik pelenkacserével, majd reggelikészítéssel foglalatoskodik ébredés után. Ha ezzel megvan, elvégzi az utolsó simítások az iskolába készülő gyerekekkel és segít azoknak, akik az oviba indulnak. Amikor valamelyest kiürül az otthonuk, nekilát a házimunkának: rendbe teszi a konyhát, beindítja a mosógépet és a mosogatógépet, porszívózik és elpakol a gyerekek után. Az ebédkészítés után is betesz egy újabb adag ruhát a mosógépbe, közben pedig gondját viseli az otthon lévő kicsiknek és szigorúan ügyel arra, hogy ne boruljon fel a napirendjük, aminek fontos része a gyerekek altatása.

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Satu Nordling Gonzalez (@mybabydolls)

Amikor a nagyok hazajönnek, uzsonnát készít nekik és segít a leckeírásban, majd újabb házimunkát végez. Amíg a gyerekek együtt játszanak, nekiáll vacsorát készíteni, az evést pedig a fürdetés és az esti fekvés követi, szigorúan 20 órakor, a nagyoknak is. Satu éjfél körül kerül ágyba, és csak ebben a néhány esti órában lehet kettesben a férjével.

“Az anyaság rengeteg lemondással és erőfeszítéssel jár, nem ritka, hogy már reggeli előtt úgy érzem, teljesen kimerültem. Ennek ellenére egy percig sem bánom, hogy erre vállalkoztunk, a gyerekektől kapott rengeteg szeretet és a mosolyuk mindenért kárpótol” – mondta a The Sun cikkében a büszke anyuka, aki szerencsésnek érzi magát, mert a várandósságok és szülések után mindig gyorsan regenerálódott a szervezete. Bár arra nem igazán jut ideje, hogy edzéssel tartsa magát formában, de erre talán nincs is szüksége, hiszen az otthoni teendőknek köszönhetően folyton mozgásban van.