Terhesség

6 ok, amiért a harmadik trimeszter a legjobb

Sokak szerint az utolsó harmad a terhesség legjobb időszaka, lássuk, miért.
2020. Augusztus 24.
6 ok, amiért a harmadik trimeszter a legjobb (fotó: Getty Images)

A legtöbben a terhességükre úgy emlékeznek vissza, hogy a második trimeszter volt a legjobb: ekkor voltak igazán önazonosak, ekkor kapták vissza az energiájukat, hiszen véget ért a reggeli rosszullétek időszaka.

A whattoexpect.com újságírója azonban más véleményen van, szerinte a terhesség legjobb időszaka az utolsó trimeszter, például azért, mert egyre közeledik a kisbabád megszületése, valóra válik az álom.

Lássuk, miért tartják a terhesség harmadik trimeszterét a legjobb időszaknak.

1. Már senki sem csodálkozik azon, hogy terhes vagy

A terhességeket az első trimeszterben viszonylag könnyű elrejteni. Valójában annyira, hogy gyakran nem is mondjuk el senkinek. De az idegenek, ismeretlen emberek számára még sokszor a második trimeszterben sem teljesen egyértelmű, hogy valaki terhes vagy sem. Mire azonban belépünk a hetedik hónapba már mindenki egészen biztosan látja, hogy gyerekünk lesz.

2. Eljött a fészekrakás

Lehet, hogy furcsa vagyok, de szeretem a fészekrakás időszakát. Kevesebb dolog tud annyira lázba hozni egy majdnem-mamát, mint a szépen fiókokba rendezett, frissen mosott babaruha. Pici, édes jelek, hogy közeledik a nagy pillanat.

3. Hetente találkozol az orvosoddal

Oké, tudom, hogy furcsának tűnik, hogy orvoshoz akarok menni – különösen akkor, ha az említett találkozók szervezéssel vagy a nagyobb gyermekeddel való zsonglőrködést is maga után vonja -, de annyira megnyugtató tud lenni, ha azt hallom, hogy minden rendben van, és hogy a baba már fejjel lefelé van. Olyan mintha lenne egy hetenkénti dátum, ami kordában tartja az idegeskedést.

4. Mindenki együttérez veled

Az emberek többsége vizuális lény. Hiába egyértelmű neked, hogy gyereket vársz, másoknak ez csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor már tényleg jó nagy a hasad és mindenki látja, hogy terhes vagy. Látott már bárki is olyat, hogy valaki átadja a helyét a buszon egy négyhetes terhes nőnek?

5. Még soha nem voltál ilyen szép

Legalábbis a hajad és a bőröd tekintetében. Persze vannak olyan szerencsések, akiknek a terhesség előtt is dús, fényes hajuk volt és ragyogó bőrük, de én nem közéjük tartozom. Mindkét terhességem végén a hajam vastag, fényes lett, iszonyú sebességgel nőtt és a bőröm pedig harmatos volt. A babák jelentik a szépség titkát.

6. A küszöbén állsz valami elképesztően izgalmasnak

Természetesen ez az egész terhességre igaz, de azért az utolsó trimeszterben válik egyre kézzelfoghatóbbá, hogy az életed örökre megváltozik. Amikor éjjel lefekszel és az jár a fejedben, hogy vajon ma este az az este? Kevés dolog van az életben, ami hasonló ehhez a csodálatos érzéshez.