Terhesség

7 könyv, amit mindenképp olvass el a terhességed alatt

A kicsi érkezésére készülve érdemes beszerezned néhány megbízható, tartalmas és könnyed nyelvezetű könyvet, mely nemcsak a terhesség 9 hónapja alatt felmerülő kérdéseidet válaszolhatja meg, de a születés utáni első évhez is segítséget adhat.
2019. Március 21.
Írd ide a képaláírást

A babavárás hónapjai az öröm és az izgalmak mellett számtalan kérdést – néha aggasztó gondolatot – is magukban rejtenek. Vajon mi történik éppen odabent? Miért nem kapok levegőt néhány lépcsőfok megmászása után? Hogyan biztosíthatom majd a legjobb hátteret kisbabám fejlődéséhez? És még sorolhatnánk.

I. Sharon Mazel – Heidi Murkoff – Az a 9 hónap

“Útmutató hónapról-hónapra leendő anyáknak és apáknak.” A “babavárós irodalom” legnagyobb klasszikusa, amit már generációk óta nagy haszonnal forgatnak kezükben a kismamák és kispapák. Olyannyira alapmű, hogy szinte nincs is olyan hollywoodi film a terhességről, ahol ne jelenne meg az angolul “What to expect, when you’re expecting” névre hallgató mű.

Ebben a könyvben szinte minden kérdésedre meg fogod találni a választ. A legújabb kiadást ráadásul már napjaink aktualitásaival is frissítették, így olyan témák is megjelennek, mint a mobiltelefonhasználat hatásai a magzatra, vagy épp a köldökzsinórvér levételének kérdése.

II. Babavárás kezdőknek

Ha szeretnéd tudni, hogy adott hónapban épp milyen változásokon megy keresztül a tested, és hogy hogyan fejlődik odabent a kisbabád, s mindezt könnyed, szórakoztató formában preferálod, akkor ez a gazdagon illusztrált könyv a neked való. De ez a könyv lehet a tökéletes babaváró ajándék is, ha a családban vagy a barátnődéknél új jövevény érkezik. Garantáltan mosolyt csal az arcukra és örömmel lapozgatják majd.

III. Nagy Réka – Ökobaba

Réka a népszerű Ökoanyu blog szerzőjeként már ismerős lehet számodra. Ebben a könyvében többek közt a természetes babavárás, a környezettudatos babaápolás, és a fenntartható életmód témaköreiben ad rendkívül jól használható és praktikus tippeket. Nem “téríteni” akar, hanem alternatívát kínál és könnyen megvalósítható ötletekkel lát el. Még a beszerzési forrásokat is feltünteti, ha épp úgy döntesz, adsz egy esélyt a mosipelusnak, vagy saját magad készítenéd házi tisztítószereidet, hogy igazán bababarát legyen az otthonod. A könyvből elsajátított rutinokkal ráadásul jó példát mutatsz, és lehetővé teszed, hogy gyermeked számára egy zöldebb világ szokásai legyenek a követendők, a normálisak.

IV. W. Ungváry Renáta – A szoptatás kézikönyve

A sok éves tapasztalattal bíró szoptatási tanácsadó könyve segíthet abban, hogy elmúljon minden bizonytalanságérzet benned a szoptatással kapcsolatban. Választ kaphatsz a legfontosabb kérdésekre, problémákra, amelyek a szoptatással kapcsolatban felmerülnek. 

V. Kim John Payne – Egyszerűbb Gyermekkor

A babavárás hónapjai alatt számos olyan dologról is érdemes beszélgetni, döntést hozni partnereddel, ami majd csak a baba érkezése után válik igazán aktuálissá. Kim John Payne bestsellere szülők ezreinek segített már abban, hogy a gyerekek egy nyugodtabb, stresszmentesebb gyerekkort élhessenek meg. Neked is érdekes lehet elolvasni és megismerni ezt a szemléletmódot, mely igyekszik lelassítani és leegyszerűsíteni a jelen kor felpörgött ritmusát, túlzsúfolt mindennapjait. Megmutatja hogyan tarthatjuk tiszteletben a gyermekkort, miként teremthetünk meleg, békés családi légkört és hogy hogyan tehetjük szebbé utódaink számára az együtt töltött időt és a felcseperedés éveit.

VI. Victoria Clayton – Stuart Fischbein – Joyce Weckl – Terhesség félelem nélkül

Egy szabadúszó újságíró, egy szülésznő és egy szülész-nőgyógyász gyermeke ez a könyv, ami mindazoknak mentsvár, akik nem egy rózsaszín szirupos tökéletes állapotnak élik meg a terhességet, hanem néha aggódnak, néha bizonytalanok, időnként félnek. Ez a könyv egy kis megnyugvást hozhat. 

VII. Ranschburg Jenő – Szülők könyve – A fogantatástól az iskolakezdésig

A tudatos szülőknek készült könyv, akik szeretnék “jobban csinálni”, szeretnének fejlődni, tudatosan hozzáállni a problémákhoz, a gyermekneveléshez. Segít abban, mit érdemes kerülni a terhesség alatt, hogy megfelelően fejlődjön a kicsi, felkészít arra, milyen hatással van/lesz ránk a terhesség, mire számíthatunk a szülésnél, s persze a babás időszakban.