Terhesség

9 éves fiát választotta dúlának

A kismama úgy érezte, kilenc éves fia tudja megfelelően támogatni a szülésnél.
2021. November 22.

Az ohiói Hollie Lau tavaly adott életet a kislányának. Hollie-nak már volt egy fia, így tudta, hogy a szülésnél sok szeretetre és támogatásra van szüksége. Meglepő módon a szülését segítő csapatban a fia, a 9 éves Charlie is helyet kapott.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonMilk And Hannah (@milkandhannah) által megosztott bejegyzés

A nő szerint valójában Charlie vetette fel, hogy segítene anyjának a szülésben. “Úgy tűnik, a fiúk nem kapnak ugyanannyi teret a kultúránkban, hogy részt vehessenek a gondoskodásban, gyereknevelésben. Pedig hiszünk abban, hogy a szülés és a szoptatás sem tabu, így, nem is volt kérdés, hogy Charlie ott lehet a szülőszobán.”

Hollie a szülést megelőzően éjszakákon át mesélt Charlie-nak és a kisfiú hétéves öccsének arról, hogy milyen egy babát világra hozni, milyen látvány, milyen hangok, kísérik, még arról is beszéltek, milyen “szaga van” egy szülésnek. “Ez segített nekik mélyebben megérteni, mit tapasztalt a testem, miközben haladtam a vajúdás szakaszain.”

Amikor eljött a szülés ideje, Hollie szerint Charlie rendkívül izgatott volt. “Izgalmas volt számára látnia, ahogy a kishúga előbújik, de látta azt a kemény munkát is, amit anyaként végeztem a szülés során.”  Amikor a kisbaba megszületett, Charlie megölelte édesanyját.

Az esemény során jelen volt Hannah Spencer fotós is, aki megörökítette a különleges szülést, képeit ide kattintva nézheted meg.

Hollie egyáltalán nem biztos abban, hogy minden vajúdó anya arra vágyik, hogy gyermeke a szülőszobán legyen, de ő teljes szívvel ajánlja. “Összességében nagyon pozitív élmény lehet a megfelelő felkészüléssel” –  mondja.  – Gyermekeink megérdemlik a lehetőséget, hogy megtapasztalhassák, milyen, ha új élet jön a családunkba.” 

Te tudod, kik azok a hivatásos segítők, akikre szüksége lehet egy terhes kismamának és egy újdonsült anyának? Mi alapján informálódjunk és hogyan találjuk meg a megfelelő segítőket? Itt megtalálod a választ a kérdéseidre.