Terhesség

9 pillanat, amikor a terhesség igazán valóságossá válik

A legtöbben nem érzik magukat várandósnak abban a pillanatban, amikor a terhességi teszt pozitív eredményt mutat. Sőt, sokakat csak valamikor a második trimeszter környékén ér el az érzés: "Én tényleg babát várok!".
2020. Október 10.
9 pillanat, amikor a terhesség igazán valóssá válik (Fotó: Getty Images)

A What to Expect 9 olyan pillanatot gyűjtött össze, amikor a terhesség hirtelen nagyon valóságossá válik.

Amikor a család és a barátok elkezdik megjegyezni, hogy “mekkora vagy”

Van az a pillanat, amikor a pocakod már tényleg elkezd nagynak látszani, nőni, és ezt a környezetedben élők is észreveszik. Jó eséllyel megjegyzést is fűznek hozzá, néha nem éppen a legmegfelelőbb módon: “Olyan, mintha bármikor megszülhetnél!“.

Amikor óriási erővel hat rád egy aprócska rugdalózó

Mivel a teherbe eséstől számítva a szülés időpontjáig sok idő eltelik, a terhesség elején még nem feltétlenül kapcsolsz különösen nagy érzéseket az újszülöttekhez kötődő tárgyakhoz, dolgokhoz. Kicsit később azonban egy aprócska baba zokni vagy rugdalózó egyszerre késztet majd sírásra és mosolygásra.

Amikor elmondod a hírt másoknak is

A legtöbben csak a második trimeszterben mondják el a családnak, barátoknak a hírt. Ez egy olyan pillanat, amikor a babavárás öröme elemi erővel tör ránk.

Amikor megveszed az első kismama ruhát

Sokan hordják még az első trimeszterben az aktuális ruhatár darabjait. Ha emellett különösebb terhességi tüneteket sem tapasztalnak, időnként szinte meg is feledkezhetnek róla, hogy babát várnak. Azonban egy ponton túl biztosan be kell majd vásárolni néhány kismama ruhát, ami szintén egy olyan pillanat, amikor nagyon valóssá válik a várandósság.

Amikor már nem tudsz hason aludni

Ha hason alvó típus vagy, bizony eljön az a pont, amikor ez a pozíció már nem lesz kényelmes. Éppen akkor, amikor elkezded visszanyerni az energiád, kedvenc alvási pózodtól el kell búcsúznod egy időre.

Amikor a lábak borotválása nehézkessé válik

Néhány apróság, amire talán nem is gondolnál, nagyon tudja éreztetni, hogy bizony babát vársz. Ilyen például a lábak borotválása is, amely egyik nap már nehézkessé válik, mert már nem látod teljesen azokat a lábakat, amelyekről el kellene távolítanod a szőrt.

Amikor úgy kell szinte felkapaszkodnod a lépcsőn

Fitt vagy, egészséges, soha nem okozott még nehézséget, hogy felmenj a lépcsőn. De hirtelen már kapkodod közben a levegőt. A méhedben növekvő baba miatt a szerveid elmozdulnak, ennek köszönhető, ha jobban fulladsz. Az egyik kevésbé varázslatos pillanat, amikor a babavárás nagyon valós lesz.

Amikor egy ismeretlen észreveszi, hogy várandós vagy, és megjegyzést is fűz hozzá

Amíg nem lesz a külvilág számára is nagyon nyilvánvaló, hogy babát vársz, addig a legtöbben nem mondanak semmit. De amint egyértelmű lesz, sokan vélik úgy, hogy megjegyzéseket tehetnek a várandósságoddal kapcsolatban. Az ilyen pillanatokban garantáltan átjár a lábujjadig az érzés: “Úristen, tényleg gyerekem lesz!”

Amikor babaholmival lesz tele a lakás

Nagyjából mindenkinek bejelentetted a nagy hírt – ezután kezdődik az ajándékok áradata. A lakás pedig lassan úgy kezd majd el kinézni, mint valamilyen babaholmi-, ruha- és játékraktár. Ez bizony csak a kezdete annak a nagy igazságnak, hogy a baba mindent megváltoztat.

Forrás: whattoexpect.com