Terhesség

9 igazán elképesztő dolog az első trimeszterben

A terhesség első trimeszterével kapcsolatban általában az émelygés, a fáradtság, a furcsa új érzések jutnak eszünkbe. Pedig van néhány izgalmas és elképesztő dolog az első 12 hétben - amit sokan sajnos figyelmen kívül hagynak.
2020. Október 07.
9 igazán elképesztő dolog az első trimeszterben (Fotó: Getty Images)

A What to Expect összegyűjtött 9 olyan dolgot, amit érdemes szem előtt tartani a várandósság első hónapjaiban!

Először hallod a szívverését

A kisbaba szívverését hallani, és figyelni az ultrahangon, ahogy az aprócska lábai kalimpálnak, mindig csodálatos. De amikor először hallod meg a szívverését, az semmivel sem összehasonlítható érzés, egy csodálatos, újfajta kapcsolódás.

Van egy örömteli kis titkod

Lehet, hogy alig várod, hogy elmondd végre a családodnak, a barátaidnak, hogy kisbabát vársz, de az az időszak, amikor senki sem tudja, hogy babát vársz, kivéve téged és a párodat, igazán varázslatos. Az örömteli kis titok pedig kettőtöket is közelebb hozhat egymáshoz.

Az első ultrahang

Az első ultrahang felvétel is az első trimeszterben készül, ami gyakorlatilag a legelső fényképed a gyermekedről – és garantáltan helyet kap az albumban, babakönyvben!

Még senki sem ad kéretlen tanácsokat

A terhesség során egészen biztosan lesz néhány jó szándékú ember, aki tanácsot ad majd neked. Az első trimeszterben, amikor még titokban tartod, hogy állapotos vagy, és a pocakod sem látszik, kiélvezheted, hogy az egészségeddel és a babáddal kapcsolatban anélkül hozhatsz döntést, hogy azt mondanák neked, tévedsz.

Még jó a ruhatárad

A trimeszter végén már kicsit jobban rád simulhatnak a ruháid, de várhatóan még nincs szükséged arra, hogy nagyobb méretű vagy kismama ruhákat vásárolj.

A melleid kissé megnőnek

Ettől pedig lehetséges, hogy még nőiesebbnek és vonzóbbnak érzed majd magad.

A hajad extra dús lehet

A hajad a terhesség során később is dúsabb, fényesebb lehet, de amikor az ember émelyeg és kimerült, olyan jó érzés látnia, milyen szép a frizurája.

Nem kell naponta százszor pisilned

Bár a szokásosnál valószínűleg gyakrabban kell kimenned, az első trimeszter mosdószünetei még mindig nem olyan gyakoriak, mint a harmadik trimeszterben, amikor a baba szó szerint nyomja a hólyagod.

Az egyetlen alkalom a várandósság alatt, amikor “önmagadnak” látszol

Természetesen a várandósság hihetetlen áldás a legtöbb nőnek, de amikor már mások is tudják, hogy babát vársz, akkor hirtelen te leszel a Várandós/Kismama. (Utána pedig természetesen te leszel Anya.) Próbáld meg élvezni ezeket a heteket, amikor egyszerűen csak Te vagy. Ami ezután jön, az egyszerűen elképesztő – de Te magad is az vagy!

Forrás: whattoexpect.com