Terhesség

A Kismama kismamája: Mónika

Boldogan várja kisbabája érkezését Mónika. Most a várakozás kilenc hónapjáról mesél.
2013. Június 29.

Gyorsan jött a baba?

Ahogy elhatároztuk, azonnal meglett, és ilyen felszabadultan, gond nélkül folytatódott az egész terhesség. Azt hiszem, nem véletlen: ahogy addig is töretlenül vidáman szemléltem a világot, a várandósság csak még boldogabbá tett.

A sportot sem hagytad abba?

Eszembe sem jutott. Ki sem bírtam volna. A terhesség alatt is naponta sportoltam, csak a futást hagytam ki, mert nem akartam, hogy rázkódjon a baba, de minden más mozgás: aerobik, spinning, úszás, kinesis nagyon jólesett, és azt éreztem, hogy a babának ugyanúgy örömforrás, mint nekem. Külön segítségem is volt, Máramarosi Rita edző és gyógytornász mutatta meg, mi a hatékony és biztonságos mozgás az utolsó pillanatig.

Az orvosod mit szólt hozzá?

Megdicsért, milyen jó formában vagyok, és támogatott végig. Egyébként több mint húsz éve lakto-ovo vegetáriánus vagyok, és hiszek abban, hogy a tudatos, egészséges táplálkozás is sokat tett a panaszmentes babavárásért. Szerencsére a nőgyógyászom és a védőnőm is megerősített abban, hogy a vegetáriánus életmód semmilyen káros hatással nem lehet a babára, sőt kifejezetten előnyös a sok zöldség, gyümölcs és tejtermék fogyasztása.

Hogy készültök a szülésre?

Sokat segített, hogy az István-kórházban egy nagyon alapos szülés-előkészítő tanfolyamon vehettem részt, ahol rengeteg hasznos ismeretet és gyakorlati segítséget kaptam. Lehetőséget kínáltak arra is, hogy a leendő apákat is felkészítsék az együtt szülésre, így a férjemmel magabiztosabban, tudatosabban vártuk a nagy napot.