Terhesség

A szilvalé nem csak szorulás ellen jó

A szilvalé az egyik leghatékonyabb fegyver a makacs szorulással szemben, ráadásul további, kevésbé ismert pozitív hatásai is vannak.
2017. Január 31.

A szilvalé nem csak szorulás ellen jó

A szilva az egyik legnépszerűbb gyógyító gyümölcs, melyet évszázadok óta használnak, többek között a magas vérnyomás, a sárgaság, a láz és a diabétesz ellen is remek fegyver, de a legismertebb hatása szerint hozzájárul a megfelelő emésztéshez, kiváló hashajtó.

A Journal of Medicinal Plants Research című szaklapban publikált tanulmány szerint a szilvában található főbb tápanyagok a következők: A-vitamin, B-vitamin-komplex, K-vitamin, kalcium, magnézium, cink, réz, mangán, szelén, bór.

A kiemelten magas káliumtartalom akár szív és érrendszeri betegségek esetén is hatékony lehet. A szilva rostokban is gazdag, 100 gramm gyümölcsben nagyjából 7 gramm rost található, azonkívül a szilva erős antioxidáns hatással rendelkezik.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a szilva valóban hatékony segítség székrekedés esetén, már fél pohár szilvalé reggeli fogyasztása is 30-60 percen belül eredményt hoz, de nehéz étkezés esetén is megkönnyíti az emésztést.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress