Terhesség

Pár óra különbséggel szült anya és lánya

Egészen kis különbséggel lett anyuka és nagymama egy 35 éves olasz nő, aki nagyon különleges nevet választott a babájának.
2023. Február 07.
Frissen szült anyukák

Az olasz Mara Barone 14 éves volt, amikor megszületett első lánya, Paola. Második gyermekét január 16-án, 35 évesen hozta világra, nem sokkal azelőtt, hogy Paola is anyuka lett, így Mara második gyermeke születésnapján nagymama is lett.

A második lányának igazán különleges nevet választott: a baba az Olaszországban sem szokványos Futura nevet kapta, ami azt jelenti, jövő. Mara nagyobbik lánya, Paola egy kisfiúnak adott életet, őt Giovanninak nevezték el.

A nápolyi kórház orvosai azt mondják, hosszú ideig nem fogják elfelejteni azt a mozgalmas napot, amikor két gyermek is érkezett ugyanabba a családba. Futura 3.850 grammal, Giovanni pedig 3400 grammal látta meg a napvilágot, mindkét anyuka komplikációmentesen szült és egy szobában láthattak neki a babázásnak.

kismamák szülés után a kórházban

Tartották egymásban a lelket a vajúdás alatt

„Nekem hamarabb elfolyt a magzatvizem, és előbb is megszületett a kislányom” – kezdte a beszámolót Mara, aki nagy izgalommal várta első unokája érkezését is. „Futura és Giovanni születésével nemcsak az én életem változott meg alaposan, hanem az édesanyámé is, aki ugyanazon a napon lett másodszor nagymama és életében először dédnagymama” – folytatta az asszony, aki nemcsak a várandósság, hanem a szülés alatt is bátorította a lányát.

Amikor Paola született, Mara még kamaszlány volt, de pocakkal is ugyanúgy bejárt az iskolába, mint a többiek, és a kislánya érkezése után is visszaült az iskolapadba. Az, hogy ez megvalósulhatott, leginkább az anyukája érdeme, akinek a mai napig leírhatatlanul hálás. Egyébként még még Paola is tanul, ápolónő szeretne majd lenni egy gyermekkórházban.

Mindaz, amit a nápolyi kórházban látott, csak megerősítette az elhatározásában, így folytatni fogja az iskolát és reményei szerint hamar munkába is állhat majd a szükséges végzettség megszerzését követően.

Az élet csodájának tartják a dupla szülést

Claudio Santangelo, a nápolyi kórház szülészeti osztályának vezetője azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy január 16-án ismét megmutatta magát az élet csodája.  „Mindkét anyuka jó egészségnek örvend, pont úgy, mint a kisbabáik. Nekünk az a legnagyobb boldogság, ha az osztályunkon megforduló édesanyák és újszülöttek jól vannak” – tette hozzá az osztályvezető.

Fotó: Ospedale Cardarelli