Terhesség

Ebből a meglepő jelből is tudhatod, hogy peteérésed van

Az, hogy mikor van peteérése, a babára vágyó nők mellett azoknak is fontos, akik pont hogy nem szeretnének teherbe esni. Itt egy különös jel!
2024. Június 10.
női has

Egy tanulmány igazán kellemes jelre bukkant, ami csalhatatlanul utalhat arra, hogy éppen ovulálsz, vagyis a szervezeted készen áll arra, hogy új élet foganjon. 

A Livescience.com oldalon megjelent kanadai University of Lethbridge tanulmánya szerint a peteérés közeledtével a nők többet fantáziálnak a szexről.

peteérés

A kutatók 27 heteroszexuális, elsősorban egyetemista korú nőt vontak be a vizsgálatukba: egy hónapon keresztül online naplót kellett vezetniük a szexuális fantáziáikról.

Éjszakai meglepetés

A résztvevők közül senki sem szedett hormonális fogamzásgátlót és nem alkalmaztak ovulációs teszteket sem a ciklusuk legtermékenyebb 10 napján. A vizsgált nők beszámolóiból kiderült, hogy a peteéréshez közeli napokban élénkebb a szexuális fantáziájuk, és éjjelente erotikus álmok “szórakoztatják őket”.

Ha jobban belegondolunk, ez egészen logikus, nem? A női test több más mellett így jelez, hogy itt az ideje a jól időzített összebújásnak a pároddal, ha azt szeretnétek, hogy bővüljön a család!

Nyitókép: Getty Images