Terhesség

Ezt a 4 dolgot soha ne mondd egy várandós anyának

Van stresszesebb annál a néhány hétnél, amíg azt várjuk a terhesség vége felé, hogy a baba megszülessen? Bizony, hogy van! Azok a kérdések, amik úgy kezdődnek, hogy "még mindig nem szülted meg a babát?"
2019. Szeptember 11.
Ezt a 4 dolgot soha ne mondd egy várandós anyukának

Jó, ha mindenki megjegyzi, hogy a baba akkor jön a világra, amikor ő szeretne! Ezt szem előtt tartva van négy dolog, amit jobb, ha nem mondunk a várandós kismamáknak.

Ne faggassuk időpontokról

Előreláthatólag a városban leszek ekkor meg ekkor, mert el kell intéznem néhány dolgot. Gondolod, hogy addigra már meglesz a baba? Ha nem szeretnénk azt a választ kapni, hogy: Várj csak, ellenőrzöm a baba Google naptárát, és visszajelzek, oké?, akkor inkább ne tegyünk fel ilyen kérdéseket.

Ne jósolgass, mikor születik a baba

Talán azt gondoljuk, nagyon mókás jövendölésekbe bocsátkozni arra vonatkozóan, mikor születik a baba, de nagyot tévedünk. A The Bump szerzője felidézte, hogy a kismama masszőre megjósolta neki, hogy 10 nappal később lát napvilágot a babája – amiben igaza is lett -, de ezzel a frászt hozta az anyukára a terhesség utolsó heteiben.

Ne osszunk meg vele babacsalogató trükköket

Ha csak a kismama nem kérdezi, hogy nincs-e valami szuper praktikánk arra, hogy a baba mielőbb megszülethessen, akkor ne osszuk meg vele a bombabiztos fűszeres rakott padlizsán receptjét, amivel garantáltan előcsalogatható a baba.

Ne eskessük meg, hogy azonnal szól, ha megindult a szülés

Indokolatlan kötelességet ró egy kismamára, hogy értesítse a rokonokat, ismerősöket arról, hogy már úton vannak a kórházba, mert jön a baba. Egy kismamának ilyenkor kisebb gondja is nagyobb ennél, ezért ne várjuk el tőle, hogy majd körbetelefonálja a fele ismertségi körét.Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik üdvözölnék az új kis jövevényt. A leendő szülők biztos izgatottak, hogy nagyon sokan várják a kicsit rajtuk kívül is, de először is hadd kapjanak ők egy kis időt, teret arra, hogy a babával legyenek. Amikor már mindenki készen áll a baba bemutatására, akkor biztosan szólni fognak.(Cikk forrása: thebump.com)Kapcsolódó írásaink: