Terhesség

“Karbantartás” a terhesség előtt

Ne hagyja a terhesség idejére azokat a kezeléseket, amelyek előbb is elvégezhetők.
2008. Február 03.

Menjen el idejében fogorvoshoz!

Sokkal könnyebbátvészelni a megpróbáltatásokat várandósság előtt, mint mondjukhányingerrel küszködve. Az amalgámtöméseket érdemes korszerűbbtömőanyagra cserélni, ugyanis az amalgám nehézfémsókat tartalmaz,amelyek a száj nyálkahártyáján át felszívódva eljuthatnak akár amagzatig is. Ez – főként a korai terhesség idején – nem tesz jótutódunknak.

Tüdőszűrés

A reménybeli kismama végeztesse el az aktuálistüdőszűrést. Jobb, ha túlesik a nőgyógyászati rákszűrésen is, ígyelkerülheti terhesség alatt ezt a nem éppen kellemes vizsgálatot.

Visszér

Akifájdalmas visszértágulattal küzd, feltétlenül keressen fel egyérsebészt, és vesse alá magát a javasolt kezelésnek vagy műtétnek. Avisszerek állapota kezelés nélkül ugyanis a terhességgel együtt járóhormonális változások és a testsúly növekedése miatt törvényszerűenromlik, és ez szinte a fogamzás pillanatától megkeserítheti a kismamaéletét.

Krónikus betegség esetén

Aki krónikus betegségben szenved, feltétlenül keresse fel aszakorvost, és beszélje meg vele a gyógyszeres és más kezelésekkelkapcsolatos tennivalókat. A cukorbetegeknél különösen fontos azelőzetes egyeztetés, a vércukorszint-beállítás, mivel már a terhességelső pillanataitól megváltozik az inzulinigény.

Ezek is érdekelhetnek:

  • A leggyakoribb szülési félelmek
  • Trombózishajlam? Nem kell megijedni!
  • Huszonöt csoda terhesen
  • Forrás: Kismama magazin