Terhesség

Huszonöt csoda terhesen

Természetesen a terhességgel kapcsolatos legcsodálatosabb dolog a kisbaba, akit a végén a kezünkben tarthatunk. Ám a kilenc hónap is sok szép és vidám dolgot tartogat számunkra.
2014. Június 24.

1. Édes titok

Amíg nem döntünk úgy, hogy elmondjuk másoknak is, a terhesség partnerünkkel együtt a mi, közös titkunk. Ez az édes rejtély a világ legizgalmasabb történésévé teszi áldott állapotunkat.

2. Nagyszerű hírt közlünk szeretteinkkel

A párok sokat törik a fejüket azon, mi a legjobb módja annak, hogy meglepjék családjukat ezzel a fantasztikus hírrel. Örök emlékként tartjuk meg a pillanatot, amikor meglátjuk a boldogságot szeretteink, barátaink arcán.

3. Egy ideig nincs havi vérzés

Hurrá! Legalább kilenc hónapig elfelejthetjük a menstruációt és a vele járó hormonális őrületet. Nem költünk méregdrága intimbetétre, tamponra, a megspórolt összeget arra fordítjuk, amire csak szeretnénk.

4. Nem kell cipekednünk

Ugyan technikailag meg tudnánk tenni, azonban a körülöttünk élők minden bizonnyal mentesíteni fognak akár a kis fokú megerőltetéssel járó teendők alól is. Nekünk csak hátra kell dőlnünk és menedzselnünk a történéseket.

5. Mindig lesz ülőhelyünk

Akár egy barátunkat látogatjuk meg, akár felülünk a vonatra, mindig hellyel kínálnak majd. Amint jól látszik rajtunk a terhességi állapot, még a legmogorvább emberek is, önként vagy mások felszólítására átadják helyüket a buszon.

A terhességnek számtalan előnye van

6. A napközbeni szunyókálás erősen javasolt

A szakértők mind arra bátorítanak, hogy engedjünk szervezetünk igényének, ha arra csábít, hogy aludjunk egy kicsit. Ne szálljunk szembe a szakemberek véleményével.

7. Mindig igazunk van, mert terhesek vagyunk

Senki sem szeret állapotos nővel vitatkozni, megríkatni pedig végképp nem. Logikát és ésszerűséget sem várnak tőlünk ebben az állapotban, ezt nyugodtan fordítsuk előnyünkre.

8. Masszázs, masszázs, masszázs

Áldott állapotunkban, nagy szükségünk lehet arra, hogy jelentős összegeket fordítsunk testet-lelket felüdítő masszírozásokra, természetesen csak olyan szakembertől fogadjuk el, aki foglalkozik állapotos nőkkel. Munkából hazatérve pedig istenadta jogunk egy lazító masszázst igényelni kedvesünktől.

9. Kényelmes ruha viselése kötelező

Már nem csak otthon vagy az edző teremben viselünk kényelmes ruhákat, hanem mindig. Csak egyszer kell beleszeretnünk a kismamáknak ajánlott és árult kényelmes ruhadarabokba, nagyon nehezen fogunk vissza szokni a szoros, de divatos farmerünkre terhesség után.

10. Nem tisztítunk macskaalmot

Egy hangos sóhaj kíséretében közölhetjük családunkkal, hogy sajnos nem foglalkozhatunk a macskaalom tisztaságával, míg terhesek vagyunk, a fertőzésveszély miatt. Valójában ez nem szigorú szabály, de partnerünk nem fogja megkérdőjelezni.

11. Mindig tökéletes frizura

Hol vannak azok az idők, amikor hajpakolással, csavarással, hajspray-vel küzdöttünk a vonzó kinézetért? Most attól a pillanattól kezdve normális a frizuránk, hogy felkelünk az ágyból és belenézünk a tükörbe. Egy fésű, néhány mozdulat és mehetünk utunkra.

12. Nagyobb cicik

Gondoljunk bele, hányan költenek szilikonbetétre mellük megnagyobbításához? Nekünk ez napról napra megadatik és partnerünknek sincs ellenére.

13. Kiélhetjük shoppingolási szenvedélyünket

Senki sem rója majd fel nekünk, mennyi időt töltöttünk a baba boltban vagy milyen hosszan nézegetjük a babaholmikat. Ez teljesen természetes ebben az állapotban.

14. A legizgalmasabb álmokban lesz részünk

Sok nő várandósan éli át a legforróbb álmokat éjszakai alvása során. Izgalmas lehet egy jegyzetfüzetet és tollat az ágy mellett tartani és ébredés után gyorsan lejegyzetelni az álmunkban látottakat. Ha az írás a munkánk, ezek a jegyzetek kiváló alapanyaggá válhatnak a későbbiekben is.

15. Babánk első rúgása

Semmihez sem hasonlítható érzés először megérezni kisbabánk mozgását. Szülés után sok anyuka szeretné újra érezni babája rugdosását, élvezzünk ki minden pillanatot, amíg tehetjük!

16. Megcsinálni a gyerekszobát

Nagyon mókás és izgalmas kitalálni, milyen legyen kisbabánk első szobája. Megtalálni a megfelelő színeket, mesealakokat, eltervezni a bútorok helyét, majd újra átrendezni, amíg tökéletes nem lesz.

17. Nem kell elnézést kérnünk a távolmaradásért

Nem szükséges száz indokot keresnünk arra, miért is nem szeretnénk munkahelyi összejöveteleken, partikon vagy más társasági eseményen részt venni. Mindenki megérti, állapotosak vagyunk, ami olyan, mint egy “Mindenhonnan nyugodtan távol maradhatsz” kártya.

18. Szexuális aktivitásunk magasabb fokozaton

Lesznek olyan hetek, amikor szinte csillapíthatatlan lesz a szexuális étvágyunk. Élvezzük ki a pillanatokat, amikor partnerünk rohan haza hozzánk a munkából, hogy széles mosollyal az arcán mindenben kedvünkre tegyen.

19. Fantasztikus orgazmus

Élvezzük bátran a szexuális együttlétet. Most alsó szerveinket megnövekedett mennyiségű vér árasztja el, ami elsöprő erejű orgazmust garantálhat.

20. Nem kell aggódnunk a teherbeesés miatt

Még felszabadultabban élvezhetjük a szex színesebb és intenzívebb formáját, ha nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg teherbe eshetünk. Már megtörtént.

21. Annyi törődést kapunk, mint soha azelőtt

Családunk és barátaink számára az lesz a legfontosabb, hogyan érezzük magunkat. Elhalmoznak gyümölcsökkel, finom és egészséges ételekkel és mindenhova velünk jönnek, ha megkérjük őket.

22. Az álmodozás időszaka

Gyermekkorunkban sokat álmodoztunk, most újra átadhatjuk magunkat vágyainknak. Minden nap többször is elgondolhatjuk, milyen lesz majd babánkat a karunkban tartani, milyen lesz az első napja az iskolában? Köszönőbeszédében biztosan minket említ majd legelőször, amikor átveszi a Nobel-díjat.

23. Nem kell sorban állni a toalett előtt

Amint egyre növekvő pocakunkkal megállunk egy vécére várakozó sor végén, az előttünk álló idősek és fiatalok egyhangúan és azonnal VIP belépőt biztosítanak nekünk a toalettre.

24. Szülő lesz a párunkból

Partnerünk már jóval a baba születése előtt szülővé válik. Többek között puszikat ad a hasunkra, ha munkába megy, a szülővé váláshoz elengedhetetlen kézikönyvet olvassa lelkesen és mindig velünk jön a szülési felkészítő órára.

25. Ölelés

Nincs tökéletesebb pillanat annál, mint partnerünkkel egymást átölelve pihenni az ágyban, míg kedvesünk keze a hasunkon nyugszik, és együtt figyeljük kisbabánk rugdosását lágy zene dallamára.Kapcsolódó cikkeink: