Terhesség

“Nekem mindegy, hogy teherbe esem-e!’

A kutatók régóta úgy tudják, hogy a nemzőképes nők két csoportra oszthatók: vagy szeretnének teherbe esni, vagy pedig tesznek az ellen. Egy új amerikai felmérés szerint van egy harmadik csoport is.
2010. Május 19.

A megkérdezett, szexuálisan aktív, 25 és 40 év közötti nők egynegyedének bárhogy megfelel, akár terhes lesz, akár nem.

A négyezer megkérdezett nő többsége, körülbelül 71 százalékuk azt válaszolta, nem próbált meg teherbe esni, ezzel szemben 6 százalékuk próbálkozott ezzel. A gyermektelen nők kicsit valószínűbb, hogy próbálkoztak a teherbeeséssel: 14 százalék próbálkozott, 60 százalék azt mondta, hogy nem, míg 26 százalék a “neki bárhogy jó” kategóriába tartozott.

Julia McQuillan, a Nebraska-Lincoln University szociológia professzora, a felmérés szerzője így nyilatkozott: “az eredmények cáfolják azt a korábbi feltételezést, mely szerint a nők vagy próbálkoznak a teherbeeséssel, vagy tesznek ez ellen”.

Ha az egészségügyi ellátásban dolgozók azt kérdezik egy nőtől, hogy aktuálisan próbálkozik-e teherbeeséssel, és a nő azt feleli nem, akkor arra következtetnek, hogy tesz a terhesség ellen. Valójában sok nő sokkal kevésbé tudatosan dönt a terhességről. Ezért mostantól ezt a csoportot úgy kell kezelni, mint aki valószínűleg terhes lesz, tehát készül a terhességre, így absztinenciát és megfelelő folsavpótlást kell nekik javasolnunk – derült ki a Maternal and Child Health Journal folyóiratból.

Ezek is érdekelhetnek:

  • 40 felett is ugyanolyan az esély a teherbeesésre
  • A jóga is segítheti a teherbeesést – 3 nő története
  • Brit szakértők szerint nem segít a kínai gyógyászat a teherbe esésben
  • Forrás: Medipress