Terhesség

Fogalma sem volt róla, hogy terhes, a diszkóban indult meg a szülés

A 20 éves lány napok óta furán érezte magát, de azt álmában sem gondolta volna, hogy babát vvár.
2022. Szeptember 20.
Fiatal lány diszkóban táncol

A mexikói Vivian Wise Ruizvelasco nem tudta, hogy terhes, ezért gyanútlanul élte a fiatal nők mindennapjait, egészen addig, míg egy szülinapi buli közepén beindult nála a szülés, nem sokkal később pedig világra jött a kisfia, Matías.

Gyógyteával próbálta enyhíteni a görcsöket

Elmondása szerint semmit sem érzett abból, hogy várandós: nem gyötörték rosszullétek, nem múlt el a havi vérzése és plusz kilók sem szaladtak fel rá. Emiatt csak vajúdás közben vált világossá, hogy anyai örömök elé néz, a kórházba pedig egy diszkóból érkezett. „Mivel nem tudtam a terhességről, ugyanúgy éltem, mint korábban: buliztam, edzettem és sok időt töltöttem a barátaimmal, meg persze a szerelmemmel, Tonatiuhhal” – mesélte az eladóként dolgozó anyuka.

Bár a szülés előtt pár nappal furcsán érezte magát, nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget. Ugyanúgy bement dolgozni, a fájdalmait pedig gyógyszerekkel és gyógyteával próbálta enyhíteni, nem túl sok sikerrel. Utólag összeállt a kép, ezeket a kellemetlenségeket a méhösszehúzódások okozták, a szülési fájások azonban még nem voltak annyira erősek, hogy nemet mondjon a barátnője születésnapjának megünneplésére.

Újszülött kisfiú

Az anyuka és az apuka sem tudta hirtelen, mit kezdenek majd a kisbabával

Az igazi szülinapi meglepetés

A szülinapi bulin mindennél erősebb fájdalmak törtek rá, görcsölt a hasa és a nyomást érzett a csípője tájékán, így megkérte a barátját, hogy vigye kórházba. Az orvosoknak nem kellett hosszan vizsgálódniuk, hogy megállapítsák, Vivian épp vajúdik és hamarosan gyermeke születik.

„Amikor meghallottam, sokkot kaptam, több okból kifolyólag: először is azért, mert egy vizsgálaton sem vettem részt, így nem tudtuk, hogy egészséges-e a baba, de bevallom, azért is, mert fogalmam sem volt, mit kezdek majd egy gyerekkel. Megrémített az is, hogy semmit sem vásároltunk a kicsinek és azt sem tudtam, hogy fizetjük majd ki az orvosi ellátás költségeit” – folytatta Vivian, aki nem titkolta, hogy fenekestül felfordult az élete.

Beszámolt arról is, hogy nem készült még az anyaságra, épp ezért a kezdeti időszak nagyon nehéz volt számára, de pár hét alatt belerázódott az új szerepe. „Matías születése egyszerre a legjobb és legváratlanabb dolog az életünkben” – tette hozzá a fiatal anyuka, akinek császármetszéssel jött világra a kisfia és az alábbi TikTok videóban foglalta össze, hogy töltötte meglepetés-terhességének 9 hónapját.

@vivianwiserv #baby #f #fyp ♬ Funny Song – Cavendish Music

 

(Fotó: Getty Images)