Terhesség

Rihanna teljesen újraértelmezi a “várandós stílust”

Január végén jelentette be Rihanna, hogy első gyermekével várandós. Az énekesnő szépségipari vállalkozó, üzletasszony egy igazi divatikon, aki most a "kismama stílust" is teljesen átértelmezte.
2022. Március 10.
Rihanna teljesen újraértelmezi a "várandós stílust" (Fotó: Getty Images/ Edward Berthelot/Contributor)

A Huffpost.com szerint Rihanna a valaha volt legdivatosabb terhességet éli éppen. Már a várandóssága bejelentése is egyedi divatpillanat volt: januárban egy hétvégi séta alkalmával fotózták le barátjával, A$AP Rocky rapperrel. Rihanna egy térdig érő, rózsaszín kabátot viselt, egy csípő alá tolt, szaggatott farmert, amelyek szabadon hagyták a hasát, amin egy hatalmas, ékkövekkel és kereszttel díszített testlánc lógott.

A Twitteren imádták az emberek a megjelenését, akárcsak az ezt követő várandós öltözeteit is. “Csak Rihanna tudta sikeresen a tökéletes kiegészítővé tenni a várandós hasát” – idézi a portál az egyik twitterezőt. Egy másik tweet pedig megjegyezte, hogy “Rihanna terhességi megjelenése jobb, mint egy új album.”

A milánói és a párizsi divatheteken az énekesnő tovább erősítette a “terhesen is szexi” stílusát. Az egyik bemutatóra fekete fehérneműt és lakkcsizmát vett fel, egy másikon egy rövid, fekete csipkés felsőben és lila bundában jelent meg, egy afterpartyn pedig egy türkíz szettet viselt, merész kivágásokkal.

Ahogy a Huffpost.com írja, Rihanna divatstátuszát tekintve nem meglepő, hogy a megjelenése sok dicséreteket kapott a stylistoktól, divatújságíróktól és a twitterezőktől. De ami egy párizsi divathéten vagy egy híresség Instagram-oldalán ünnepelt, az a hétköznapokban nem feltétlenül az. Amikor egy nem híres nő cseréli “leleplezőbb megjelenésre” a hagyományosnak tekinthető kismamaruházatot, azt ítélkező megjegyzések és pillantások követhetik. (Még Rihanna is kapott némi kritikát a Twitteren olyan emberektől, akik szerint a terhesség “egy egészséges időszaka egy nő életének”, és olyanoktól, akik úgy gondolják, hogy visszatetsző, ha továbbra is hasat kiemelő ruhákat hordanak.)

A portálnak nyilatkoztak édesanyák is, akik maguk is “leleplezőbb megjelenést” választottak a várandósságuk idején. Az egyikük, Perla Whyte 2016-ban várta a gyermekét, és a stílusa részét képezték a rövid felsők, a bikinifelsők, a horgolt ruhák és a henna minták a hasán. Elmondása szerint az utcán olyan fiatalok állították meg, akiknek tetszettek a ruhái, de az idősebb generációhoz tartozó családtagjait és barátait “kissé meghökkentette a merészsége”.

Felidézte, hogy a nagymamája azt mondta neki, hogy el kell takarnia a mellkasa területét, mert terhes, és nem lehet szexi. “De ettől rosszul éreztem magam, mert mindig szerettem a testet, amiben éltem, és a terhesség csak fokozta ezt” – mondta el.

A portál szerint függetlenül attól, hogy milyen döntéseket hoz valaki a terhessége alatt, mindig vannak olyan emberek, akik úgy érik, hogy jogukban áll ítélkezni vagy kritizálni: ha nem takarja el a hasát, “többet mutat, többet fed fel”, mint egy terhes nőnek kellene; ha túlméretezett pulóvereket és ruhákat választ, akkor elrejti a hasát, akkor “slampos, vagy öreges”.

A tradicionális kismamaruhák az egyszerűséget, a szerénységet hangsúlyozták, és továbbra is az eltakarás számít társadalmi normának.

“A kismamaruházatot mindig is egyszerűnek és biztonságosnak tekintették” – mondta a Huffpost.com-nak Beverly Osemwenkhae stylist. “Rihanna arra bíztatja a nőket, hogy egy kicsit jobban játsszanak a ruhatárral, és vállalják a terhességet. A kismama ruháknál a szabás a lényeg, így jó ötlet olyan sziluetteket keresni, amelyek illenek a pocakhoz, rugalmasak és egy picit káprázatosak.”

Rihanna teljesen újraértelmezi a "várandós stílust"

Rihanna a Paris Fashion Weeken (2022 márciusa) Fotó: Getty Images

(Cikk forrása: huffpost.com)