Terhesség

Pár speciális ruhadarab, ami majd jól jön a terhesség alatt

A terhességed első heteiben valószínűleg probléma nélkül beleférsz majd a rendes ruháidba is. Ám, ha belépsz a második trimeszterbe, a kényelmed érdekében biztosan be kell szerezned majd néhány kifejezetten kismamáknak készített ruhadarabot.
2019. December 25.
Pár speciális ruhadarab, ami majd jól jön a terhesség alatt (Fotó: iStock)

Lássuk mi az, amire mindenképpen szükséged lesz – főleg most a téli időben!

Rétegezhető felsők

Várandósságod alatt a hőháztartásod kicsit megbolondul: egy jól fűtött szobában is rád jöhet a hidegrázás, és kint a hidegben, a buszmegállóban várva is maga alá gyűrhet egy hőhullám. A téli terhesség idején tehát a réteges öltözködés kifejezetten hasznos lehet. Érdemes néhány kismama pólóra és spagettipántos topra beruháznod, amikre aztán jöhet egy vékonyabb felsőrész, utána pedig akár egy divatos poncsó vagy egy kényelmes ruha. Arra is érdemes ügyelned, hogy a pólóid, felsőid pamutból legyenek, így ha éppen rád törne a forróság, a ruhák nem fullasztanak majd.

Kismama farmer

Kétféle típusban is gyártanak már kismama farmereket: találhatsz pocak alatti és feletti derekút is. A pocak alatti farmerok egy pamut betéttel vannak kiegészítve, ami olyan mértékű tágulásra képes, hogy nem tudja elszorítani a hasad. További előnye, hogy állandó melegben tartja a hasad, tehát ebből a fazonból mindenképp érdemes beszerezni ezekben a hónapokban.

De léteznek magasderekú nadrágok is, melyek egészen pocakcsúcsig tartanak, és ott egy gombolós megoldással állítható a bőségük. Mivel ennek a típusnak az egész derék-pocak része farmerből van, így értelemszerűen kevésbé lesz rugalmas.

Leggings

A leggings az egyik leghasznosabb és legkényelmesebb ruhadarab, amit kismamaként hordhatsz. Felvehetsz rá egy ruhát, egy hosszabb tunikát, vagy akár csak egy pólót is.

Terhességi deréköv

Az általában rugalmas gyapjúból készült pocaktartó öv segítségével gyakorlatilag megnyújthatod a régi ruhadarabjaid hosszát. A deréköv segítségével egyszerűen hordhatod a kedvenc topjaidat, pulóverjeidet, úgy, hogy nem kezd el belőlük kikandikálni a pocakod. Ráadásul pedig a deréköv a hasadat is melegen tartja.

Pocaktámasz

A pocaktámasz nem is kifejezetten egy ruhadarab, sokkal inkább egy hasznos kiegészítő. A terhesség alatt megváltozik a kismamák tartása és a súlypontja, emiatt pedig sokan küzdenek derék- és hátfájással. Ennek a hastartó pántnak a segítésével azonban könnyebb tudod majd “cipelni” a pocakod, és hatására a tartásod is javulhat. A támaszt a ruhád alatt szinte észrevétlenül tudod hordani.

Meleg harisnyák

Ha gyakran hordasz ruhákat és szoknyákat akkor néhány meleg kismama harisnyát mindenképpen érdemes beszerezned. És bár az első hetekben valószínűleg a régi harisnyáid is rád mennek majd, egy idő után azonban biztosan nem bírják majd a strapát

Belebújós csizmák

Hatalmas pocakkal a cipőfűzés egy kész rémálom, tehát ha jót akarsz magadnak, a téli ruhatáradban mindenképpen kapjon helyet néhány pár lapos talpú, belebújós, bélelt csizma.

Kismamakabát

A hideg időben egy meleg kabátra biztosan szükséged lesz, ám az is érthető, ha nem szeretnél nagyobb összeget kiadni rá. Sokan a problémát úgy oldják meg, hogy egyszerűen magukra kapják párjuk egyik nagyméretű kabátját, ám azt is érdemes tudnod, hogy ma már léteznek kettő az egyben fazonú kismama kabátok is, melyekből szülés után eltávolítható egy betét, így lapos hassal is megfelelően állnak majd.

Kapcsolódó írásaink: